Arvoden och juridik

 

Illustration: Erica Jacobson

Illustration: Erica Jacobson

En viktig hörnsten av vår verksamhet är vår rådgivning till medlemmarna. Sedan länge har vi erbjudit rådgivning i juridik och arvoden. Det har varit en uppskattad förmån och det är ett område vi ständigt strävar efter att utveckla.

En del frågor kan du få svar på redan här på vår hemsida, se menyn till vänster för att navigera dig fram. En del av dessa sidor och dokument är bara tillgängliga för våra medlemmar.

Under Juridik och arvoden hittar du bla: Arvodesrekommendationer, avtalsmallar och offertmallar, vanliga juridiska frågor och svar samt frågor om företagande såsom deklaration, moms och traktamenten

Du kan också kontakta våra jurister med frågor om juridik och avtal och och vår arvodesgrupp med prissättningsfrågor. Telefon: 08-556 029 10 (telefontid: må och ons 13-16, tis, tors och fre 9-12)

Rådgivning – Juridik

 

Från vänster: Åsa Anesäter, Emma Jarl. Foto: Jenny Gustafsson

Svenska Tecknares jurister: Åsa Anesäter och Emma Jarl. Foto: Jenny Gustafsson

Du kan också kontakta våra jurister Åsa och Emma med frågor om juridik och avtal och och vår arvodesgrupp (se nedan) med prissättningsfrågor.

Telefon: 08-556 029 10 (telefontid: må och ons 13-16, tis, tors och fre 9-12)

juristen@svenskatecknare.se

Åsa Anesäter
asa@svenskatecknare.se
Emma Jarl
emma@svenskatecknare.se

Rådgivning – Arvode

 

Fv uppifrån: Ann-Christin-Reybekiel, Mattias Gordon, Kati Mets, Tomas Karlsson, Anya Winqvist och Roland Ingemarsson

Fv uppifrån: Tomas Karlsson, Ann-Christin-Reybekiel, Anna Bengtsson, Anya Winqvist, Roland Ingemarsson, Kati Mets, Josefine Engström, Mattias Gordon

När ni vänder er till oss på med arvodesfrågor har vi även en arvodesgrupp som kan hjälpa er. Denna grupp har löpande möten och avstämningar med våra jurister på Svenska Tecknare. Kontakten med arvodesgruppen förmedlas via kansliet på telefon: 08-556 029 10 (telefontid: må och ons 13-16, tis, tors och fre 9-12)

Arvodesgruppen består av 8 professionella utövare inom vårt område som sträcker sig över grafisk design, illustration, animation och serier mm. Nedan ser ni vilka gruppen består av och på vilket område de kan svara på frågor från er:

Anya Winqvist, spel, digitala produktioner, illustration och formgivning. Tillgänglig mån-fre kl 17.30-21 på telefon alt mån-fre via mail.

Mattias Gordon, animation. Tillgänglig mån-fre på telefon.

Roland Ingemarsson, grafisk form inom de flesta områden. Tillgänglig mån-fre på telefon. 

Tomas Karlsson, serier. Tillgänglig mån-fre på telefon.

Kati Mets, redaktionell illustration och läromedel. Tillgänglig mån-fre kl 10-15.

Ann-Christin von Reybekiel, illustration och grafisk formgivning inom spridda områden. Tillgänglig mån-fre på telefon.

Josefine Engström, kommersiell illustration inom privat och offentlig sektor, mönster, redaktionella jobb. Tillgänglig tisdag fm på telefon och torsdag em via mail.

Anna Bengtsson, barnböcker. Tillgänglig mån-fre via mail.