Omslag Tecknaren 1903: illustration av Jesús Verona, art direction och grafisk form av Mia Degerman och Vejde Gustafsson/Spektra.

Välkommen på release av nr 3 av Tecknaren

För att fira det nya numret av Tecknaren blir det hela tre releaser: en i Stockholm, en i Göteborg och en i Malmö.

Tecknaren nummer 3 2019 har utgivningsdatum den 20 september och innehåller ett porträtt på den amerikanska designern April Greiman, ett reportage om att vårda ett tecknararv, en essä om barnböcker och dockteater, och en analys av tre seriealbum om kroppen.


Release av Tecknaren i Stockholm

Torsdag 19 september 2019 kl. 18.00 – 20.00
Vi ses från klockan 18.00 torsdagen den 19 september i den övre baren på Folkbaren, Hornsgatan 72, Stockholm. Vi bjuder på en tidning och ett glas.


Release av Tecknaren och Swedish Illustrators & Graphic Designers 2020 i Göteborg

Torsdag den 26 september kl. 17.00 – 18.00
Välkommen på mingel i Svenska Tecknares och Illustratörcentrums i monter A02:27 på Bokmässan, i kombination med release för Tecknaren nummer 3 och katalogen Swedish Illustrators & Graphic Designers 2020. Det blir dryck, snacks och umgänge, samt välkomsttal av Svenska Tecknares ordförande Josefine Engström och Illustratörcentrums Nicole Rovan.

Omslag katalog Swedish Illustrators & Graphic Designers 2020: Banker Wessel.
Omslag Tecknaren 1903: illustration av Jesús Verona, art direction och grafisk form av Mia Degerman och Vejde Gustafsson/Spektra.

Katalogen Swedish Illustrators & Graphic Designers 2020 presenterar Illustratörcentrums medlemmar, kreatörer inom illustration, grafisk formgivning och animation.

Kom gärna redan klockan 16.30 och lyssna på montersamtalet innan, som anknyter till en av artiklarna i Tecknaren: ”Bildkonst blir scenkonst” med teaterkritikern Margareta Sörenson och Maina Arvas, chefredaktör Tecknaren.


Release av Tecknaren i Malmö

Torsdag den 3 oktober kl. 18.00 – 20.00
Välkommen på Malmörelease för Tecknaren nummer 3 2019 med ett samtal av designduon Butler/Lindgård på Holster Green koncept- och designstudio, Davidshallstorg 5.

Vi inleder med ett välkomstprat mellan Linda Holster och Michaela Green på Holster Green koncept- och designstudio och Maina Arvas på Tecknaren. Sedan följer kvällens samtal med Hanna Butler och Karin Olu Lindgård från Butler/Lindgård, en Malmöbaserad designstudio med inriktning på textildesign, modererat av Maina Arvas. Det går även att ta del av ett verk och en film som duon samtidigt ställer ut på plats.

Foto på Butler/Lindgård: Joen Bergenrud.

Foto på Butler/Lindgård: Tony Kristensson.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.