Har Svenska Tecknare följande meddelande…

Svenska Tecknare följer noga utvecklingen och rapporteringen gällande smittspridningen av covid-19 i Sverige.

Efter regeringens beslut den 11 mars om att tillfälligt ställa in stora evenemang, och utifrån Folkhälsomyndighetens bedömning av att risken för samhällssmitta är mycket hög, har vi på Svenska Tecknare sett över vårt arbete och funderat över hur vi kan ta samhällsansvar.

För att hjälpa till att begränsa smittspridning har Svenska Tecknare beslutat att kansliets medarbetare i största möjliga mån ska arbeta hemifrån. Vi kommer inte att gå på externa möten, bjuda in utomstående till kansliets lokaler eller boka och genomföra några resor. Beslutet gäller för närvarande från den 12 mars fram till den 27 mars.

Svenska Tecknare ser också över sina kommande arrangemang under våren. För tillfället har vi inga kurser eller event som påverkas, förutom vår medverkan på Littfest i Umeå, som nu ställts in. Men vi följer utvecklingen och håller oss löpande informerade och återkommer om nya åtgärder tas som har effekt på vår verksamhet.

Följderna av coronaviruset drabbar kulturskapare
Coronasituationen har lett till flera inställda kulturarrangemang och påverkar många frilansande kreatörer och kulturskapare. Svenska Tecknare kommer framöver att titta på hur myndighetsbeslut och smittläget ekonomiskt påverkar de kreatörer vi representerar. Svenska Tecknare håller kontakt med KLYS och andra samarbetsorganisationer och för en kontinuerlig dialog med berörda parter om hur den nuvarande situationen drabbar kulturskapare.

Du som medlem i Svenska Tecknare får gärna höra av dig till oss och meddela om ditt arbete påverkats med anledningen av coronaviruset. Det är viktigt att vi får en bild av hur läget ser ut för de tecknare, illustratörer, grafiska formgivare och animatörer vi representerar.

Har du frågor kring avtal med anledning av detta är du också välkommen att kontakta oss för att få råd och vägledning.

Medlemsinformation: info@svenskatecknare.se

Juridisk rådgivning: juristen@svenskatecknare.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.