Kopieringsfonden tidigareläggs till våren

Med anledning av coronapandemins ekonomiska konsekvenser för våra yrkesgrupper har Svenska Tecknare fattat beslut om att tidigarelägga ansökan till Kopieringsfonden till i vår. Ny ansökningsperiod för Kopieringsfonden blir istället den 27 april – 21 majUtbetalningar planeras till juni.

Kopieringsfonden delar årligen ut upp till 80 stipendier på 25 000 kr vardera till personer som arbetar inom bild och form, och har verk publicerade i Sverige. Alla illustratörer, serietecknare och grafiska formgivare kan söka stipendiet och man behöver inte vara medlem i Svenska Tecknare för att söka. Stipendiet är skattefritt.

De pengar fonden förfogar över består av ersättningar från digital och analog kopiering av upphovsrättsligt skyddat material inom undervisningen och på arbetsplatser i Sverige. Fördelningen av stipendier utgår således från sannolikheten att den sökandes verk kopierats.

Ansökan är öppen 27 april – 21 maj. Till ANSÖKAN

Här kan du läsa mer om Kopieringsfonden och hur du gör för att söka.

Frågor om Kopieringsfonden besvaras på kopieringsfonden@svenskatecknare.se

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.