Förslag till årsmötet: 0 kr i medlemsavgift för 2021

Svenska Tecknares styrelse föreslår till årsmötet den 15 maj att fastställa den ordinarie medlemsavgiften för 2021 till 0 kr!⁠

Detta då många av föreningens medlemmar hamnat i ett svårt ekonomiskt läge med anledning av att uppdrag ställs in och avbryts som en följd av coronapandemin. Om förslaget antas kan föreningen underlätta ekonomiskt för medlemmar med åtgärden att inte ta ut någon medlemsavgift 2021.

Beslut tas på årsmötet den 15 maj.

I dagarna skickas kallelse till Svenska Tecknares årsmöte gå ut där du som är medlem kan ta del av förslaget i sin helhet. ⁠

Svenska Tecknares medlemmar är varmt välkomna på årsmöte den 15 maj. Mötet kommer hållas digitalt. Detaljer kring hur kommer med kallelsen. ⁠Läs mer och anmäl dig här.

Årsmötet är föreningens högst beslutande organ. Där bestämmer medlemmarna vilka som ska sitta i styrelsen, vilka som ska utse kopieringsfondsstipendier, ramarna för budgeten, målen för verksamheten och mycket annat. Alla medlemmar har närvaro- förslags- och rösträtt på årsmötet.

5 svar till “Förslag till årsmötet: 0 kr i medlemsavgift för 2021”

 1. Eva Bergstrom skriver:

  Kunde man eventuellt ha 0 kr i 2020 för de som inte har betalat äng stället för att skjuta up medlemskapsavgiften till juni 2020? Och 0 kr år 2021 för de andra? De första skulle så klart betala medlemsavgift 2021.

  • hanna skriver:

   Tack för din kommentar! För snabbare svar (om du har en fråga eller vill förmedla något viktigt till oss), mejla info@svenskatecknare.se

   I just det här fallet kan vi svara direkt att när det gäller medlemsavgiften innebär det en väldigt stor administrativ åtgärd att efterskänka medlemsavgiften för 2020 som vi inte har möjlighet att genomföra. Vi ser också att behovet av ekonomisk hjälp fortsätter även in i nästa år och har därför valt att ge medlemmarna ett avgiftsfritt år nästa år.

   Med vänlig hälsning,
   Svenska Tecknares kansli

 2. Stig Söderlind skriver:

  Jag tycker spontant att det låter konstigt att sätta medlemsavgiften till noll kronor när det råder kris i samhället. Jag inbillar mig att det är i tider som dessa som föreningen kan behöva ekonomiska muskler. Det är ju bara tillsammans som vi är starka och kan ställa krav. Naturligtvis kommer förlagen, tidskrifter och andra av våra ”kunder” att använda krisen för att pressa tillbaka illustratörernas, formgivarnas med fleras positioner och försämra våra villkor. Då behöver vi en förening som kan sätta hårt mot hårt och för det behövs säkert en ekonomisk buffert!

 3. Alexandra skriver:

  Superbra åtgärd! TAck

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.