Svenska Tecknare startar krisfond

Den medlemsenkät om coronakrisens konsekvenser för föreningens yrkesgrupper som gjordes för några veckor sedan visade på att coronapandemins effekter slår hårt mot medlemmarnas ekonomi med inställda uppdrag, färre nya uppdrag och en osäker framtid. Med anledning av detta har Svenska Tecknares styrelse fattat beslut om att starta en tillfällig krisfond.

– Våra grupper är i ett utsatt läge och många kan behöva stöd för att klara den närmsta tiden, säger Josefine Engström, ordförande Svenska Tecknare och fortsätter, Svenska Tecknare ser det som en viktig uppgift att stötta våra yrkesgrupper för att klara denna period av stor ekonomisk osäkerhet. Nu drar vi upp riktlinjerna för Svenska Tecknares krisfond.

Foto: Eva Edsjö

Syftet med krisfonden är att stötta upp med medel direkt till enskilda illustratörer, grafiska formgivare, animatörer och serietecknare som drabbats hårt. Trygghetssystemen är inte anpassade för våra medlemmar och många har hamnat i en akut ekonomisk kris då de saknar skyddsnät i form av t.ex. socialförsäkringar och a-kassa.

Fonden förväntas öppna för ansökningar under maj och kommer sträva efter att ha en så kort handläggningstid som möjligt. Svenska Tecknare återkommer med mer info om kriterier och ansökan nästa vecka.

2 svar till “Svenska Tecknare startar krisfond”

 1. Ishtar Bäcklund skriver:

  Hej!
  När öppnar krisfonden ?
  MVH

  • hanna skriver:

   Hej Ishtar!

   Tack för frågan. För snabbare svar: Mejla info@svenskatecknare.se.

   Krisfonden öppnar inom kort. Vi håller på att färdigställa det sista praktiska och administrativa nu. Håll koll i veckan.

   Med vänlig hälsning,
   Hanna på Svenska Tecknares kansli

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.