Foto på Johan Lindström: Patrick Degerman. Foto på Maria Persson: Margareta Hjort.

Nya ledamöter i Svenska Tecknares styrelse

På Svenska Tecknares årsmöte den 15 maj valdes två nya ledamöter in i styrelsen: Johan Lindström, illustratör och creative director inom spel, verksam i Skellefteå, och Maria Persson, grafisk formgivare och illustratör, verksam i Umeå.

Johan Lindström är född 1980 och har gått Göteborgs Konstskolas målerilinje och datorgrafikprogrammet på Luleå Tekniska universitet. Johan arbetar idag inom spelbranschen som creative director och frilansar som illustratör. Som frilansare jobbar han med animationer till bland annat informationsfilmer, dokumentärer och reklamfilm samt gör illustrationer till tidningar, hemsidor, reklam med mera.

Maria Persson är född 1962 i Tvärålund i Västerbotten och är utbildad grafisk formgivare och illustratör på Sunderby folkhögskola och gick därefter på Konstfack. Hon började sin yrkesbana som frilans och var därefter med och grundande  kommunikationsbyrån Plakat i Umeå 1994. Sedan 2104 driver hon tillsammans med sin man företaget Plokk med uppdragsgivare inom kultursektorn. Maria Persson står också bakom det kvinnohistoriska projektet Dagens dam.

Grattis till era nya uppdrag som styrelseledamöter! Hur känns det?

– Tack bra, det känns både hedrande och peppande att få förtroendet att vara en del av ST:s styrelse!, säger Johan Lindström.

– Stort tack för förtroendet, det känns jättekul att få arbeta ihop med kollegor från hela landet, säger Maria Persson.

Vad hoppas ni kunna bidra med i Svenska Tecknares styrelsearbete?

– Jag hoppas kunna bidra med klokskap och erfarenheter från mitt relativt långa yrkesliv som grafisk formgivare men också med lite färsk ”utifrån-blick” eftersom jag nyss återupptagit tecknandet igen. Jag vet hur det är att försörja sig inom grafisk form och illustration långt från de största städerna och vilka svårigheter, fördelar och behov det kan innebära, säger Maria Persson.

– Förhoppningen är att mina erfarenheter inom animation/motion design, illustration och spelutveckling ska vara till nytta för Svenska Tecknares arbete. Att jag bor och verkar i Västerbotten kan förhoppningsvis också ge lite nya perspektiv som är värdefulla för ST:s framtida arbete. Att samarbeta med andra ligger mig varmt om hjärtat och efter att ha gjort det lokalt ser jag fram emot att ägna mig åt det på en nationell nivå, tillägger Johan Lindström.

Svenska Tecknare tackar de avgående styrelseledamöterna Felicia Fortes och Carl-Anders Skoglund.

Övriga sittande ledamöter är Josefine Engström, Lars Fuhre, Joanna Hellgren, Stina Löfgren, Marcus-Gunnar Pettersson, Nille Svensson och Jakob Wegelius. Kontaktuppgifter till styrelsen finns här.

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.