Omslag Tecknaren 2002: Anneli Furmark fotograferad av Andreas Nilsson. Art direction och grafisk form av Mia Degerman och Vejde Gustafsson/Spektra.

Nytt nummer av Tecknaren med två digitala releaser

Tecknaren nummer 2 2020 kommer ut den 5 juni och innehåller bland annat ett porträtt på serieskaparen och konstnären Anneli Furmark, ett reportage om att teckna porträtt, bildkommentarer om coronapandemin, en essä om grafisk form och döden, och en analys av staden i bilderböcker.

Vi firar det nya numret med två digitala releaser:

1. Föreläsning om typografi och typsnittsdesign med Carolina Laudon + Release av Tecknaren nr 2
Välkommen på föreläsning av Carolina Laudon, och samtal lett av Cecilia Pettersson och Lidia Blomgren. Föreläsningen är en en del av den digitala releasen för Tecknaren nr 2 2020 som arrangeras av ST/IC-Väst.

Carolina Laudon är typsnittsdesigner med egen studion, Laudon Design i Göteborg, och har skapat typsnitt för Hemnet, Systembolaget, Länsförsäkringar, Rusta och Unga Klara. Hon är föreläsare, och lärare i Typografi och typsnittsdesign på Berghs Scool of Communication, vicepresident och svensk delegat i ATypl, och har medverkat i radioprogrammer Typo i P1.

Zoom-länk och information

Vad: Digital föreläsning om typsnitt med Carolina Laudon.
När: Torsdag 4 juni, kl. 17:30-18.30.
Hur: Via det digitala verktyget Zoom, klicka på nedan länk innan föreläsningen börjar:
https://zoom.us/j/98612936252?pwd=RmIzcVVNQ0VzOE0reGY4UHNCemdTUT09
Lösenord: 168999
Kostnad: Kostnadsfritt.
Anmälan: Ingen föranmälan krävs utan du får tillgång till föreläsningen via ovan länk.
Förberedelser: Tillgång till dator och internetuppkoppling. Förbered dig genom att ladda ner Zooms app på telefonen eller datorn, så slipper du sitta med det strax innan föreläsningen börjar. Sitt gärna i ett avskilt rum där du kan lyssna och prata ostört.

2. Release och samtal med Tecknarens redaktion

Välkommen på digital release med gemensam bläddring i Tecknaren nummer 2 2020 tillsammans med Maina Arvas, chefredaktör, och Vejde Gustafsson, grafisk formgivare och art director. 

Releasen sker klockan 13.00–13.20 fredagen den 5 juni via en livesändning i Svenska Tecknares Instagram.

För att titta behöver du ha mobilappen Instagram installerad och ha skapat ett konto. Sök efter Svenska Tecknares konto. När livesändningen är i gång kan du ansluta genom att klicka på Svenska Tecknares profilbild/logotyp. Det går att ställa frågor under sändningen genom att skriva i kommentarsfältet. Sändningen går sedan att se i efterhand i en av ”höjdpunkterna” under Svenska Tecknares profil.

 

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.