Foto: Malin Abrahamsson

Hej ny medlem – Alwyn Onori!

Den 15 juni är det sista ansökningsdag innan sommaren för medlemskap i föreningen. Svenska Tecknare har frågat nyblivne medlemmen Alwyn Onori vem han är och varför han gick med i organisationen i våras.

Hej Alwyn! Välkommen till föreningen! Vem är du och varför blev du medlem i Svenska Tecknare under våren 2020?

– Hej! Mitt namn är Alwyn och jag är frilansande illustratör och serietecknare sedan några år tillbaka. Mitt arbete inspireras mycket av mitt historieintresse samt film och litteratur. Jag gick med Svenska Tecknare främst för att ta del av saker som händer kring illustratörsyrket i Sverige och för den juridiska feedback som erbjuds medlemmar. Om man är intresserad av att följa mitt arbete finns det mesta på min instagram @a_onori.

Om medlemskapet i Svenska Tecknare

Svenska Tecknares medlemmar är yrkesverksamma eller studerande illustratörer, grafiska formgivare, animatörer och serietecknare. Som medlem får du bland annat tillgång till vår juridiska rådgivning och arvodesrådgivning samt förmånliga samarbetsavtal som försäkringar och juridisk konsultation. Utöver medlemsförmånerna, hjälper medlemskapet till att stärka rösten för kollektivet av yrkesverksamma bildskapare. Ju fler vi är, desto större möjlighet att påverka bildmarknaden och politiska beslut för bildskapare.

Läs mer om medlemsförmåner och Svenska Tecknares arbete här.

Bli medlem

För att ansöka om medlemskap i Svenska Tecknare behöver du visa upp arbetsprover som styrker att du är yrkesverksam bildskapare. När du skickat in en komplett ansökan till Svenska Tecknare ska din ansökan enligt föreningens stadgar godkännas av en invalsnämnd. De består av tre medlemmar valda av föreningens styrelse. Nästa invalsdatum för 2020 är 15 juni, vilket också är sista chansen att bli medlem innan sommaren. Läs mer om hur du ansöker här.

Medlemsavgiften är gratis nästa år

Under årsmötet den 15 maj 2020, fattade föreningen beslut om att årsavgiften för medlemskapet 2021 ska vara 0 kronor. Det är en åtgärd för att stötta föreningens medlemmar ekonomisk under rådande coronapandemi.

2020 gäller ordinarie årsavgift, det vill säga 1800 kr per år, varav en serviceavgift på 1548 kr inklusive moms är avdragsgill i deklarationen. Som studerande eller pensionär betalar du 600 kr, varav 516 kr inklusive moms är avdragsgill serviceavgift, till och med första året efter det att studierna avslutats. Blir du medlem senare under året betalar du för resterande kvartal.

Har du frågor om medlemskapet eller medlemsavgiften? Kontakta kansliet på: info@svenskatecknare.se

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.