Bild: Jenny Gustafsson.

Tips i sommartider

I Svenska Tecknares månatliga nyhetsbrev brukar kansliet ha med en tipsrad som innehåller alltifrån digitala föreläsningar till stipendier att söka eller nyheter för våra yrkesgrupper. Denna månad lägger vi ut tipsraden här. Håll till godo.

  • Nytt om Design S: Svensk Form meddelade nyligen att Design S-galan 2020 ersätts med en publik utställning av bidragen. Anledningen är det rådande coronaläget. Utställningen av nominerade och vinnande bidrag kommer ta plats i Stockholm och planeras öppna i december 2020. Detta förändrar ingenting för de som har lämnat in eller planerar att lämna in bidrag till Design S 2020. Bidragen kommer att bedömas enligt planerna av de olika jurygrupperna, där en jurygrupp består av representanter från Svenska Tecknares sektion för grafisk form. Läs mer om Design S och hur du skickar in ditt bidrag. Ansökningsperioden är förläng och öppen till den 14 augusti.
  • Digitala examensutställningar: Vårens examensutställningar såg annorlunda ut för de utspringande studenterna. Beckmans satsade på livesändning på Youtube, medan Konstfack och HDK valt att lägga ut utställningarna på sina hemsidor. Här kan du ta del av årets studentutställningar: Beckmans designhögskola, Konstfacks vårutställning 2020 , HDK.
  • Digital workshop med konstnärerna/illustratörerna Anneli Carlström och Petra Börner. Teckningsmuseet i Laholm håller en digital workshop den 29 augusti med Annelie Carlström och Petra Börner, som just nu är aktuella med utställningen ”Drawn to the line” på museet. Delta i den konstnadsfria workshopen via zoom. Mer info och anmälan här.
  • World Illustration Awards (WIA) 2020 – shortlist presenterad. Ett sista urval – bestående av 200 projekt – har gjorts av de över 4000 bidrag från över 79 länder som skickades in till det här årets WIA. WIA drivs av The Association of Illustrators och The Directory of Illustration (USA). Läs mer och titta på de 200 utvalda projekten här.
  • Tips på bidrag att söka via Kulturrådet. Se vilka som är aktuella och öppna för ansökan nu här.
  • Styrelseledamoten Jakob Wegelius tilldelades Kulla Gullapriset 2020. Se ett inspelat videosamtal med honom och författaren och journalisten Josefine SundströmBarnboksinstitutets webb.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.