Rådgivning i coronatider

Svenska Tecknares medlemskår påverkas alltjämt av de ekonomiska konsekvenser som följer i coronavirusets spår. För att möta behov bland våra yrkesgrupper är Svenska Tecknares rådgivning sedan i våras utökad fram till årskiftet samt tillhandahåller en corona-lathund som uppdateras så gott som varje vecka.

– För att värna yrkesvillkor och förutsättningar för yrkeskårens verksamheter genom denna extra tuffa tid ger Svenska Tecknare sen i våras och fram till årskiftet ekonomisk rådgivning för att informera om aktuella politiska krispaket och stötta vad gäller nya regelverk för a-kassa, korttidspermittering och mycket annat, säger Lina Lindkvist, *tillfällig verksamhetsledare på Svenska Tecknare.

Lina Lindkvist, Svenska Tecknare. Foto: Jenny Gustafsson

Föreningen erbjuder sedan i våras ekonomisk rådgivning samt en lathund som redogör för åtgärder som berör egenföretagare som kommer till löpande. Ett stöd i frågor rörande företagande för vägledning i de nya regelverk som kommit fram ur regeringens olika stödpaket.

Rådgivningen ges av Svenska Tecknares redovisningsbyrå, Scanena International AB under ledning av Anna Berkius Kolte. Anna är auktoriserad redovisningskonsult och civilekonom med mångårig erfarenhet av ekonomiarbete relevant för Svenska Tecknares medlemskår. Det kommer vara Anna och hennes medarbetare som svarar på medlemmarnas frågor om ekonomi och företagande.

Vad, när, hur?

Den utökade rådgivningen i frågor som rör företagande ges fram till årskiftet och omfattar 30 minuters rådgivning per medlem.

Skicka dina frågor på mail: ekonomi@scanena.se

Anna har även som ett stöd för medlemskåren gjort en lathund för vilka politiska åtgärder med ekonomisk karaktär som är av vikt för föreningens yrkesgrupper med över 90% egenföretare. Lathunden kan kanske i sig räta ut en del frågetecken.

Här svarar Anna på de vanligast förekommande frågorna i rådgivningen.

Läs mer om Svenska Tecknares rådgivning här

————–

*Lina innehar under hösten, fram tills det att rekrytering av ny ordinarie verksamhetsledare är på plats, tjänst som tillfällig verksamhetsledare i föreningen. Vanligtvis jobbar Lina med föreningens ekonomi, projekt och administration.

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.