Illustration 1: Karl Johnsson, från Boken Vei - Bok 2, foto på Karl Johnson: Magnus Liam Karlsson, illustration 2: Karl Johnsson, från boken Imperiets Arvingar - vol 1.

FULLSATT! Workshop i digitalt tecknande 

Torsdagen den 22 oktober bjuder Svenska Tecknare, Illustratörcentrum, Göteborg Bildverkstad och Seriefrämjandet in till en workshop i programmet Clip Studio Paint och digitalt tecknade. Workshopen är en introduktion till hur man arbetar i Clip samt hur man överför illustrationen till Photoshop för att fortsätta arbeta där. Fokus kommer ligga på tips, trix och process.

Workshopen har tidigare ägt rum i Stockholm och Malmö och hålls nu i Göteborg i samband med seriefestivalen Seriefest i Väst som kommer pågå mellan den 19–25 okt. Läs mer om festivalen och övrigt program här.

Kursledare är Karl Johnsson, verksam i Stockholm och har sedan 2007 arbetat med serier, barnböcker, läromedel, spel, film och tv. Han har även hållit i workshops under flertalet år. Karls debutseriebok Mara från Ulthar kom ut 2010 och sedan dess har han även medverkat i Berättelser från Engelfors, samt illustrerat serieböckerna Vei – Bok 1 och Vei – Bok 2 (författare Sara Bergmark Elfgren). Han har även illustrerat bl.a. Asgård – sagor ur den nordiska mytologin och Olympen – sagor ur den grekiska mytologin.

Läs mer om Karl Johnssons produktion via hans webbplats här.

Förberedelser: Ta med en digital ritplatta med programmet Clip Studio Paint installerat. Det kommer inte finnas tid för hjälp med installering av programmet på plats eller liknande tekniska frågor så det är viktigt att du förberett detta innan.

Datum och tid: Torsdag 22 oktober kl 13:00–16:00.

Plats: Göteborgs Bildverkstad. Adress: Viktoriahuset, Linnégatan 21, Göteborg. Viktoriasalen, vån 3. (Samma hus som Hagabion).
Rekommenderat avstånd mellan deltagare kommer hållas i lokalen.

Arrangemang: Workshop i programmet Clip Studio Paint och digitalt tecknande.

Anmälan: E-posta din anmälan till info@illustratorcentrum.se.
Vid fullsatt kan du be att stå med på reservlista.

Kostnad: Workshopen är kostnadsfri.

Arrangörer: Illustratörcentrum, Svenska Tecknare, Göteborg Bildverkstad och Seriefrämjandet.

Varmt välkommen!

 

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.