Ta chansen att påverka föreningens arbete med bildberättande för barn och unga

BUG, Svenska Tecknares sektion för dig som jobbar med bildberättande för barn och unga, söker nu två nya ledamöter till ledningsgruppen. Passa på att ta chansen att påverka sektionens viktiga arbete.

Nu finns det två vakanta platser i BUG:s ledningsgrupp. Ledningsgruppen består vanligtvis av fem personer.
Sektionens uppgift är att på olika sätt stärka och utveckla yrkesrollen för den stora grupp medlemmar i Svenska Tecknare som är verksamma inom området bildberättande för barn och ung.

Ledningsgruppens uppgift är att fånga upp och utveckla idéer för olika verksamheter som främjar det syftet. Det kan gälla allt ifrån tuffa avtalsfrågor till inspirationsföreläsningar och workshops. Det finns gott om plats för nya djärva idéer!

Det är ett intressant uppdrag för dig som själv är yrkesverksam och vill använda dina erfarenheter för att gemensamt med kollegor utveckla och påverka vårt yrkesområde. BUG:s arbete har, som för alla andra, påverkats av situationen under det senaste halvåret. Aktiviteter har skjutits upp eller ställts in.

Även om läget inte återgått till det normala ser sektionen fram mot att dra igång igen och då hitta en del nya anpassade arbetssätt. För dig som kommer in i gruppen nu blir det lite av att vara med om en omstart.

Läs mer om BUG på sektionens sida på webben här.

Hur jobbar BUG:s ledningsgrupp?

Arbetsuppgifterna i ledningsgruppen varierar. Det är mycket idéarbete men det handlar också om kontakter med medlemmar, att bevaka och rapportera från mässor och seminarier och att jobba med praktisk uppgifter kring våra sektionens egna arrangemang.

BUG:s ledningsgrupp har fyra till fem halvdagsmöten per år och sköter en hel del med mejlkorrespondens. Ett nytt inslag i år har varit ”skärmmöten” via Zoom.

BUG sparar alla namn som kommer in via intresseanmälan. Även om det just nu bara ska fylla två vakanser kan det komma att behövas fler krafter för sektionens arbete framöver. Varmt välkommen med din anmälan!

Skicka din intresseanmälan till bug@svenskatecknare.se senast 21 september.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.