Pija Lindenbaum, foto: Ulrica Zwenger, Eva Eriksson, foto: Stefan Tell, Olof Landström, foto: Ulla Montan, Cecilia Torudd: foto: Christine Olsson, Jacob Wegelius, foto: Bruno Wegelius, Anna-Clara Tidholm, foto: Linda Gren, Gunna Grähs, Joanna Hellgren, foto: Linda Gren, Eva Lindström, foto: Jonas Adner

Många bildskapare bland årets ALMA-nominerade

De nominerade kandidaterna som kan få Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne 2021 är nu offentliggjorda på alma.se. Bland de 263 namnen från 69 länder på listan har Sverige fjorton kandidater.

Svenska Tecknare vill särskilt gratulera hela nio medlemmar som finns bland de nominerade: Eva Eriksson, Gunna Grähs, Joanna Hellgren, Olof Landström, Pija Lindenbaum, Eva Lindström, Anna-Clara Tidholm, Cecilia Torudd och Jakob Wegelius.

– ALMA-listan rymmer allt från levande legender till morgondagens storheter. I kandidaternas verk finns storslagna äventyr, vardagsbetraktelser fulla av känslor och psykologisk insikt, lysande bildkonst och humoristiska mästerverk, säger juryledamoten och författaren Mårten Sandén i pressmeddelande från ALMA-stiftelsen.

Inte mindre än fjorton svenskar finns med på listan. Bara Storbritannien har fler nominerade än Sverige. På tredje plats hittar vi Norge med tolv nominerade.

Nästa års pristagare tillkännages den 13 april.

BUG är Svenska Tecknares sektion för medlemmar som är verksamma inom bildberättande för barn och unga och föreslår nomineringar till ALMA-priset.

 

 

Pija Lindenbaum, foto: Ulrica Zwenger, Eva Eriksson, foto: Stefan Tell, Olof Landström, foto: Ulla Montan, Cecilia Torudd: foto: Christine OlssonJacob Wegelius, foto: Bruno Wegelius, Anna-Clara Tidholm, foto: Linda Gren, Gunna Grähs, Joanna Hellgren, foto: Linda Gren, Eva Lindström, foto: Jonas Adner

 

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.