Foto: Elisabeth Ericson, kavallastipendiat 2019.

Ansökan för vistelse i Kavalla är öppen!

Varje år delar Svenska Tecknare ut stipendium för vistelse i Atheninstitutets gästhem i Kavalla i norra Grekland. – Jag uppskattade att kunna variera min arbetsplats mycket, att sitta på flera olika ställen i huset och i trädgården, så inleder Elisabeth Ericson, kvallastipendiat 2019 sin beskrivning av vistelsen. Ta del av bilder och tips från henne här och sök stipendiet senast 30 november

Svenska Tecknare utlyser mellan 2–30 november stipendium för 2 veckors vistelse i Athenshusets gästhem i Kavalla, Grekland. Stipendiet kan sökas av dig som är medlem i Svenska Tecknare. Till ansökan.

Foto: Elisabeth Ericson.

Bild: Elisabeth Ericson.

Under våren 2019 tillbringade medlemmen och illustratören Elisabeth Ericsson två veckor i Kavalla med stipendium från Svenska Tecknare. Hon säger såhär om vistelsen och ger ett och annat tips samt delar med sig av bilder från vistelsen:

”– Jag uppskattade att kunna variera min arbetsplats mycket, att sitta på flera olika ställen i huset och i trädgården. Att under dagen variera mellan husets altaner och arbetsrum, sitta lutandes mot ett träd i trädgården eller stenmuren.

Jag vill tipsa om att bada även om det är vår, och ta en kaffe på stan på eftermiddagen, det finns många små ställen med billigt och gott kaffe samt en fin atmosfär.

Foto: Elisabeth Ericson

Ett promenadtips är att gå förbi hamnen och restaurangerna ut där det är klippor och upp längs trappor, en fin mycket promenad. Marknaden på lördagarna var rolig, i slutet på mars fanns jättegoda jordgubbar, bara bunkra upp med ett antal liter.

Tågresa till Grekland. Foto: Elisabeth Ericson

Jag tog tåget dit och hem och tipsar gärna om tågrutt. Kontakta Svenska Tecknare så skickar de vidare frågan till mig.”

Bildskisser från arbete i Kavalla av bland annat till Elisabeths bok ”Blunda” som kommer ut i januari 2021.

Vistelsestipendiet som delas ut till 5 medlemmar varje år är en del av Svenska Tecknares medlemserbjudande. Läs mer om hur du blir medlem här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.