Edith Ekström, arbete i bilderbokskurs på Konstfack/GFI

Bildberättande från Konstfack

I samband med Svenska Tecknares årsmöte den 20 november arrangerade BUG (Svenska Tecknares sektion – Bildberättande för barn och ung) ett samtal och en föreläsning om bildberättande av olika slag samt utställning med bilder från Konstfacks aktuella bilderbokskurs. Se ett urval av studenternas arbeten här.

Jöns Mellgren, lärare i illustration på Konstfack pratade med BUG:s Joanna Hellgren om den bilderbokskurs som hålls på Konstfacks Grafisk form och illustration årskurs 2 varje år, sedan två år med Jöns som ledare. Samtalet följdes av en föreläsning med Chris Lindgren, barnkulturvetare och utvecklare av interaktiva medier för och med barn.

Innan mötet rullade en digital utställning med elevarbeten från årets kurs. Medverkande var Ebba Alling, Edith Ekström, Ella Valfridsson, Iris Hautaniemi, Joel Järvi, Julia Lundgren, My Hasselgren, Olivia Ekelund, Vanja Ivarsson och Wilma Harju. Här nedan syns ett urval av dessa bilder.

– Vi vill tacka Jöns Mellgren och studenterna från bilderbokskursen på Konstfack för att vi fått ta del av deras arbeten! Bilderbokskursen brukar upplevas som väldigt viktig av studenterna på GF&I och det syns på resultaten. Det är spännande och hoppfullt att få ta del av vad som är på gång bland framtida kollegor på en av Sveriges utbildningar i bildberättande, säger Joanna Hellgren, styrelserepresentant i BUG.

Många av studenterna går att hitta på Instagram och på kontot: https://www.instagram.com/konstfackgfi/.

Bilderbokskursen ges inom Grafisk formgivning och Illustration, 180 hp, kandidatprogram på Konstfack.

Studentarbeten i urval

Studenterna på bilderbokskursen som ges för åk 2 på GF&I (Grafisk form & illustration) på Konstfack fick i år välja bildberättande med utgångspunkt i ”Den lilla sjöjungfrun” eller ”Baba Jaga”.  Nedan kan du ta del av ett urval av de verk som kom ur kursen.

Ebba Alling

https://www.instagram.com/ebdjuret/

Edith Ekström

https://www.instagram.com/satmara/

Ella Walfridsson

https://www.instagram.com/ella.walfridsson/

Iris Hautaniemi 

Joel Järvi

https://www.instagram.com/_joel_jarvi_/

Julia Lundgren

https://www.instagram.com/lambidy/

My Hasselgren

 

Olivia Ekelund

https://www.instagram.com/oliviaekelundart/

Vanja Ivarsson 

https://www.instagram.com/vanja.ivarsson/

Wilma Harju 

https://www.instagram.com/wilmaharju/

 

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.