Foto: Patrik Bonnet

Ny jurist på Svenska Tecknare – Marcela Contardo

Marcela Contardo är Svenska Tecknares nya förbundsjurist och börjar sitt arbete i föreningen i januari 2021. Hon hyser ett stort intresse för upphovsrätt och har tidigare arbetat för Föreningen Svenska Tonsättare. Vi har ställt några frågor till Marcela om henne och nya jobbet på Svenska Tecknare.

1. Vad kom det sig att du blev jurist?
När jag växte upp tog jag intryck av min farfar som var en skicklig advokat och förkämpe för mänskliga rättigheter. Att en kan göra skillnad för andra människor är stort, tycker jag. På universitetet började jag dock mina studier med engelska. Men så småningom växlade jag över till juridiken!

2. Vad har du gjort tidigare? Tar du med några särskilda erfarenheter från tidigare till Svenska Tecknare?
Jag har jobbat som legal advisor för Föreningen svenska tonsättare och gjorde min juristpraktik på Stim en gång i tiden, så det har varit en del upphovsrätt för mig, vilket jag så klart drar nytta av nu. Sedan har jag också hunnit jobba några år på myndighet och som projektledare. Jag gillar att uttrycka mig tydligt och vinnlägger mig alltid om att försöka förklara juridik på ett pedagogiskt sätt till andra.

3. Vem är Marcela?
En engagerad och vetgirig lagspelare som ser till den stora bilden.

4. Vad ser du fram emot i ditt nya jobb?
– Jag ser fram emot att jobba med Svenska Tecknares juridiska rådgivning, att hjälpa våra yrkesgrupper med avtal och upphovsrätt och att bevaka individens och kollektivets rättigheter i stort. Att få verka i en,  för mig ny, kreativ bransch med allt vad det innebär ser jag också fram emot. Jag har tidigare jobbat inom musik- och scenkonstområdet.

Marcela kommer närmast från arbete som jurist på Datainspektionen och börjar på Svenska Tecknare den 7 januari.

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.