Nu fördelas Konstnärsnämndens krisstipendier

Konstnärsnämnden har nu lämnat besked om vilka som tilldelats Krisstipendium 2, en andra omgång av det nämnden fått i uppdrag av regeringen att fördela ur krispaketet till kulturen.  –Det är otroligt glädjande att nästan dubbelt så många illustratörer, animatörer och grafiska formgivare beviljats stipendium denna gång. Samtidigt kan vi konstatera att en del blivit utan även denna sökomgång vilket är beklagligt, säger Sandra Nolgren, verksamhetsledare för Svenska Tecknare.

Sandra Nolgren. Foto: Jonas Magnusson

Hela 4.351 konstnärer och kulturskapare har beviljats stöd ur Kristipendium 2 från Konstnärsnämnden. Det är 93% av de som har sökt. Svenska Tecknares ser mycket positivt på att stödet med så många sökande och tilldelade totalt kommer underlätta för kreatörer i stort samt en ökning av tilldelade

Enligt de ungefärliga uppgifter för sökande och tilldelade för våra yrkesgrupper som nämnden skickat har antalet som tilldelats ökat markant jämfört med sökomgången i våras. Dock står den för en förhållandevis liten del av den totala fördelningen. Detta kan betyda på att träffsäkerheten av krisstödet vad gäller våra yrkesgrupper kan diskuteras trots bredare sökkriterier denna sökomgång.

För Svenska Tecknare är det av stor vikt att se hur våra medlemmar påverkas av pandemins följder samt undersöka hur olika åtgärder och stöd träffat föreningens yrkesgrupper. Därför kommer en ny medlemsenkät om coronpandemins konsekvenser att skickas ut innan jul, vars resultat vi kommer presentera i början av nästa år.

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.