Svenska Tecknares årsberättelse. Omslagsillustration: Yoya Nasty. Foto: Jenny Gustafsson.

Sommarhälsning från Svenska Tecknare

Svenska Tecknare har skickat föreningens verksamhetsberättelse till politiker och organisationer som vi samarbetar med. Svenska Tecknares årsberättelse visar tydligt bildens värde och betydelsen av en rikare visuell kultur i Sverige. Hela sommarhälsningen går att läsa här. Glad sommar!

Hej,

”Art is work” stod det ovanför entrédörren till arbetsplatsen i New York där designduon Milton Glaser och Walter Bernard huserade under många år. De grafiska formgivarna var med och skapade New York Magazine och Glaser står bakom den ikoniska logotypen ”I love NY”.

Duon, som intervjuades i Svenska Tecknares kulturtidskrift Tecknaren förra året, är ett tydligt exempel på hur grafisk design och illustration spelar roll och är en viktig kraft i samhället.

Svenska Tecknare är en intresseorganisation som representerar grafiska formgivare, illustratörer, serietecknare och animatörer. Under 2021 har vi ökat vårt medlemsantal med runt 300 personer och vi är nu närmare 1600 bild- och formskapare starka.

Svenska Tecknares vision är en rikare visuell kultur i Sverige. Våra medlemmar är kulturskapare som bidrar till samhället på flera sätt genom sin kreativitet och konstnärliga höjd.

I vår årsberättelse summerar vi pandemiåret 2020 genom bilderna. I form, färg och detaljrikedom vill vi berätta om Svenska Tecknares verksamhet. En balansräkning kan bli så mycket roligare och enklare att läsa när den är färgsatt. Och vad symboliserar isoleringens år bättre än den vackra illustrationen av Steffi Aluoch eller kollektivets kraft genom omslagsillustrationen av Yoyo Nasty?

Art is work och visuell design spelar onekligen roll.

En trevlig sommar önskar jag er och en förhoppning om en fin höst!

Svenska Tecknare
genom ordförande Josefine Engström

 

 

 

 

 

 

Läs Svenska Tecknares årsberättelse för 2020:

Svenska Tecknare_Arsberättelse 2020

 

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.