Ola Öhlin. Foto: privat.

Konsten att delta flyttar vidare till fotograferna

Efter drygt ett och ett halvt år på Svenska Tecknares kansli är det dags för projektet Konsten att delta och dess projektledare Ola Öhlin att flytta vidare till Svenska Fotografers Förbund.

Konsten att delta verkar som ett eget fristående projekt och har sedan mars 2020 varit en del av Svenska Tecknares kansli. Men från september finns nu Ola Öhlin och projektet under Svenska Fotografers Förbunds tak där han fortsätter att försöka locka nya deltagare till projektet.

Konsten att delta har vuxit från att bara rikta sig till bild och form till att nu innefatta samtliga discipliner inom kultursektorn. Projektet handlar om att yrkesverksamma personer inom kultursektorn med olika bakgrund träffas och utbyter erfarenheter genom ett mentorskapsprogram.

Just nu arbetar projektet med att bli nationellt genom att få med samtliga regioner i arbetet. Det har därför tagits fram en skrift i samverkan med ICORN för att locka nya regioner till projektet. Nyligen har fyra nya regioner visat intresse att inträda i nätverket.

– Arbetsförmedlingen är en viktig pusselbit i vårt arbete att lokalisera nya deltagare till projektet och idag har vi ett upparbetat samarbete. Under september kommer vi att göra ett poddavsnitt tillsammans kring svårigheter för utlandsfödda att ta sig in på den svenska kulturscenen, säger Ola Öhlin.

Vi tackar Ola Öhlin för hans tid och arbete på Svenska Tecknare och önskar honom och projektet lycka till i framtiden!

Läs mer och engagera dig i Konsten att delta:

Vill du berika ditt skapande med nya yrkeskontakter?

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.