Saga Bergebo har gjort omslagsillustrationen till rapporten Bildens värde i den digitala boken. Grafisk form: Martin Frostner.

Svenska Tecknare på Bokmässan

I slutet av september är det äntligen dags igen för Bok & Biblioteksmässan i Göteborg. Svenska Tecknares deltagande har sitt fokus på en ny utredning föreningen låtit göra om hur bild och form påverkas av bokbranschens digitalisering.

Att pandemin skyndat på digitaliseringen och ökat försäljningen av ljud- och e-böcker är tidigare känt. Men Svenska Tecknare presenterar nu en första kartläggning om hur illustratörer och formgivare påverkas av marknadens förflyttning.

– Det finns hittills lite kunskap om hur just bild och form påverkas av den genomgripande och pågående digitaliseringen. Den här rapporten syftar till att ge en första kartläggning kring det, säger utredaren Erik Wikberg.

Utredningen – Bildens värde i den digitala boken kommer att presenteras på Läsrörelsens scen på Bok & Biblioteksmässan den 23 september. Rapporten kommer även att finnas tillgänglig på svenskatecknare.se.

Mer information:
Vad: Utredningen Bildens värde i den digitala boken, presenteras
Medverkande: Svenska Tecknares ordförande Josefine Engström och utredaren Erik Wikberg, ekonomie doktor vid Handelshögskolan i Stockholm och sakkunnig hos Kulturrådet – som på Svenska Tecknares uppdrag undersökt hur bilderböcker för barn och unga påverkas av marknadens förflyttning från analogt till digitalt format
När: 23 september klockan 13.55-14-10
Var: På Läsrörelsens scen LÄS! LÄS! LÄS! på Bokmässan i Göteborg
Arrangör: Läsrörelsen tillsammans med Svenska Tecknare
Deltagande: För att titta på presentationen krävs en biljett. Läs mer om de olika biljettyperna här
Läs mer om programpunkten på Bokmässans egna sida

Medlemsmingel, Prata! och release för Tecknaren

Den 23 september deltar Svenska Tecknare på Bokmässan och på kvällen bjuder vi tillsammans med sektionen i väst och Illustratörcentrum in till ett event med mingel, ett Prata! – samtal och Tecknaren releasefest. Mer information om det eventet finns här.

Tecknaren i samtal på Bokmässan

Svenska Tecknares kulturtidskrift Tecknaren deltar också i en egen programpunkt på Bokmässan i Göteborg. Missa inte ett spännande samtal om hur ett bra tidningsomslag skapas. Mer information om det samtalet här.

Ny utredning om hur bild- och form påverkas av digitala böcker

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.