Ordförande Josefine Engström. Foto: Jens Sethzman

”Lagstifta för skälig ersättning till kulturskapare”

DEBATT. Svenska Tecknare ser brister i genomförandet av den nya upphovsrättslagstiftningen DSM i svensk lag. Som medlemsorganisation i KLYS har vi därför gått ut med en gemensam debattartikel i Altinget.se.

Sverige behöver en bättre upphovsrättslagstiftning om kulturskapare ska överleva på den digitala marknaden. Det skriver 14 kulturskaparorganisationer i KLYS – en samlad röst för landets yrkesverksamma kulturskapare i en debatt på Altinget.se som publicerades den 9:e mars 2022.

En väl fungerande upphovsrätt är en förutsättning för konstnärlig frihet och för att kulturskapare ska kunna leva på sitt arbete. Utan regler om upphovsrätt skulle vi inte ha det rika kulturliv som vi har i dag. Genom upphovsrätten främjas yttrandefrihet, mångfald och kvalitet i kultur- och medieutbudet, vilket är grundläggande hörnstenar för invånarnas förståelse av demokratin.

Ta del av hela debattartikeln här.

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.