Illustration: Rami Nemi

Svenska Tecknare förbättrar tävlingsvillkor

Upphovrätt som inte efterföljs eller oskäligt betalt? Det händer att Svenska Tecknare får höra om tävlingar inom visuell kommunikation med oschyssta villkor. Ofta går det att lösa genom dialog med arrangören. Nyligen har Svenska Tecknare förbättrat villkoren för studenter i en tävling hos Kungliga hovstaterna.

I slutet av mars utlyste Kungliga hovstaterna en designtävling för studenter som läser grafisk design eller design. När Svenska Tecknare granskade tävlingsvillkoren reagerade vi på att ingen prissumma skulle delas ut till vinnaren. Svenska Tecknare kontaktade därför Kungliga hovstaterna och uppmanade dem att se över tävlingsvillkoren.

– Glädjande kan vi konstatera att Kungliga hovstaterna beslutat sig för att införa ett förstapris om 30 000 kronor till den formgivare som vinner tävlingen. Det lönar sig att påpeka oskäliga tävlingsvillkor, säger Sandra Nolgren, verksamhetsledare för Svenska Tecknare.

Här kan du läsa om tävlingen.

Det är inte första gången Svenska Tecknare förbättrar tävlingsvillkoren med hjälp av öppen dialog med arrangörer. Har du stött på en tävling inom visuell kommunikation som inte verkar ha schyssta villkor? Kontakta våra jurister!

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.