Gå en kurs för visuella kreatörer

Svenska Tecknares kurser är speciellt framtagna för yrkesverksamma visuella kreatörer. Den första kursen ges i början av 2023 och sedan följer många fler under året. Här kan du läsa mer om kursutbudet.

Svenska Tecknares kursutbud rymmer både kortare kurser och längre program, praktiska såväl som mer teoretiska. Det ska finnas något för alla, oavsett var du befinner dig i karriären, om du är anställd eller egenföretagare, illustratör eller grafisk formgivare.

Programmen och kurserna är öppna för alla, men som medlem får du ett 50 procents rabatt på priset. Med kursverksamheten vill Svenska Tecknare bidra till att stärka utövare inom visuell kommunikation i yrket – allt för en rikare visuell kultur i Sverige.⁠

Kurser                                                      
Kurserna spänner över många olika områden, under ledning av kunniga lärare med relevant erfarenhet inom just visuell kommunikation av olika slag. Några exempel:

  • Labbet kurs: Färg och material
    Här får du sätta färgen först i designprocessen och förhoppningsvis få nya resultat i ditt arbete. Du får möjlighet att hitta nya sätt att förhålla dig till färger och kanske bryta dig ur din egen

  • Labbet kurs: Konceptuell bokformgivning
    Här får du testa på att arbeta konceptuellt och experimentellt med böcker i små upplagor, med ditt eget arbete som utgångspunkt.

  • Labbet sommarkurs: Tredimensionell bild och form
    Under en vecka i Skaparbyn får du testa olika sätt att förhålla dig till tredimensionell form, med idén om förpackningen som utgångspunkt.

Program
Genom yrkeslivsprogrammen vill vi hjälpa utövare att planera för sitt yrkesutövande och på så sätt skapa ett hållbart yrkesliv. Detta utbud är uppdelad i tre olika program som vänder sig till utövare i olika stadier av yrkeslivet: början, mitten och i en senior/erfaren roll. Programmen omfattar tre till fem tillfällen och sträcker sig över några månader.

Yrkeslivsprogrammen ges av Elisabeth Björkbom, en ICF-certifierad ACC-coach som driver eget coachingföretag för kreatörer. Elisabeth har lång erfarenhet av creative direction, strategi, design och kommunikation. Här berättar Elisabeth om programmen som är anpassade till olika faser i yrkeslivet: Start, Mitt i och Seniora rollen.

Konceptuell bokformgivning. Fotograf: Petra Bindel.

Vad kostar det att delta?
Alla kurser och program ges till självkostnadspris och avgifterna kan därför hållas jämförelsevis väldigt låga. Som medlem i Svenska Tecknare har du dessutom 50 procents rabatt.

Alla kurser
Läs om alla kurser och anmäl dig här. Platserna är begränsade (antal deltagare sträcker sig från 12 st till max 20 st).

Vill du bli medlem i Svenska Tecknare och få 50 procents rabatt på kursavgiften? Läs mer om medlemskap i Svenska Tecknare.

OM KURSANSVARIG SAMIRA BOUABANA
Samira Bouabana är kursansvarig på Svenska Tecknare och arbetar själv brett inom området visuell kommunikation. Dels med egen verksamhet som utövande grafisk formgivare, hon är en del av Hall of Femmes som vill bidra till en mer representativ bild av designhistorien.⁠

Sedan 2017 arbetar hon på Beckmans designhögskola som lektor och programansvarig på programmet Visuell kommunikation. 2018 mottog Samira pris som Årets utbildare från Stiftelsen för de Grafiska Yrkenas Främjande.⁠

Svenska Tecknares kursansvariga Samira Bouabana. Foto: Jenny Gustafsson.

Samira om kursutbudet
”Trots att utbildningsutbudet är stort kan det vara svårt att hitta det där som helt utgår från den visuella kreatörens arbetsvillkor. Den professionella utövaren kan ibland vara för erfaren för kreativa kurser på marknaden och för okunnig inom företagande för att riktigt passa in någonstans.”, säger Samira Bouabana.

Samira fortsätter: ”Med Svenska Tecknares kursutbud vill vi utjämna det glappet med just våra yrkesgrupper i åtanke. Kurserna vänder sig kort och gott till yrkesverksamma inom det visuella formområdet, både grafiska formgivare och illustratörer.”

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.