Gå en kurs hos Svenska Tecknare. Foto: Jenny Gustafsson.

Yrkeslivet: Start – kursen som lägger grunden för ditt yrkesliv

I dagarna går många studenter inom det visuella kreativa fältet klart sin utbildning på någon av landets konstnärliga högskolor. Svenska Tecknare vill passa på att gratulera till examen och samtidigt tipsa om vår kurs Yrkeslivet: Start för dig som är i början av din karriär som visuell kreatör.

Startkursen riktar sig till dig som är ny i yrket och vill utveckla din yrkesroll. I kursen får du grundläggande kunskap om branschen och lära dig mer om hur du driver egen verksamhet. I kurspaketet ingår föreläsningar om strategi, självledarskap och hållbarhet. Du får lära dig hur man skriver briefer och gör presentationer. Kursen ger också möjlighet att få träffa andra som befinner sig i en liknande fas av yrkeslivet.

”Utan en vision om vad det är man vill göra är det lätt att man bara halkar in på något som sen blir ens jobb. Har du däremot en önskan om vad du skulle vilja göra är sannolikheten större att du lyckas.”

Coaching en viktig del av kursupplägget
Yrkeslivet: Start hålls av Elisabeth Björkbom som är coach och kreativ rådgivare, med bakgrund som designer i egen verksamhet. Elisabeth Björkbom är certifierad ACC coach och har arbetat som coach på designutbildningar på Konstfack, Beckmans och LTH Arkitektur. Elisabeth håller även i kurserna Yrkeslivet: Mitt i och Yrkeslivet: Den seniora rollen.

– Det här är en kurs är för dig som är nykommen i yrket och vill ha verktyg för en bra start ditt yrkesliv, säger Elisabeth Björkbom.

Elisabeth Björkbom, coach och kreativ rådgivare ger yrkeslivsprogrammen i Svenska Tecknares kursutbud. Foto: Tina Axelsson.

En viktig del i kursen är den coachande biten som Elisabeth Björkbom beskriver så här:

– Du har en idé om vad du skulle vilja göra, men inte riktigt hur du skall nå dit. Du upplever dig inte helt familjär med branschen än och vilka möjligheter som finns. Här får du lära dig hur du kan sätta mål och stämma av mig dig själv hur du kan uppnå dem. Utan en vision om vad det är man vill göra är det lätt att man bara halkar in på något som sen blir ens jobb. Har du däremot en önskan om vem och vad du skulle vilja göra är sannolikheten större att du lyckas. Vi pratar också om hundår vs att ha balans.

När och var?
Kursen hålls i slutet av augusti och i början av september 2023 och består av fyra tillfällen på 20 timmar totalt. Kursen ges i huvudsak på Svenska Tecknares kansli i Stockholm, men ett tillfälle är digitalt. Läs mer om kursen, tiderna och anmäl dig här.

Medlemskap – 25 kr/mån för studerande
Som medlem har du 50% rabatt på Svenska Tecknares kursutbud inklusive kursen Yrkeslivet: Start. Har du blivit medlem under din studietid har du efter avslutad utbildning ytterligare ett år med studentavgift. Studentavgiften är från och med i år sänkt från 50 kr/mån till endast 25 kr/mån.

Svenska Tecknares medlemmar är yrkesverksamma eller studerande illustratörer, grafiska formgivare, animatörer, speldesigners och serietecknare. För att bli medlem behöver du visa att du är professionellt yrkesverksam med visuellt skapande som huvudsaklig sysselsättning. Du kan bli medlem om du studerar eller har en examen från en godkänd utbildning. Bli medlem här. 

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.