Välkommen på dubbelerelase på Formcenter Väst (Järntorget) torsdag 28 september kl 19.

Svenska Tecknare på Bokmässan

Under årets Bokmässa i Göteborg deltar Svenska Tecknare både inne på mässan och med evenemang på ADA Formcenter. Välkommen att lyssna på samtal om AI och litteraturen, delta i en kreativ workshop eller mingla med branschkollegor och bläddra i nya Tecknaren.

Svenska Tecknares evenemang på Bokmässan:

Vad: AI och litteraturen
När: 28 september, kl 12-12.45
Var: Bokmässans scen J2

När slutar artificiell intelligens att uppfattas som artificiell? Vad händer med vår egen intelligens om vi ständigt matas med AI? Med verktyg som ChatGPT och Midjourney går det att skapa avancerade texter och bilder utan författare, illustratör eller grafisk formgivare. Vad betyder det för bokbranschen och för de som skapar litteraturen? Vem äger upphovsrätten? Välkommen till ett samtal om AI och litteraturen.

Medverkande: Amanda Ghanbari Lundberg, jurist Svenska Tecknare, Elin Molander, illustratör, Jesper Olsson, litteraturvetare Uppsala universitet, Grethe Rottböll, ordförande Sveriges Författarförbund. Programledare: Josefine Engström, ord­förande Svenska Tecknare.

Amanda Ghanbari Lundberg, förbundsjurist på Svenska Tecknare. Foto: Jenny Gustafsson.

Vad: Branschmingel tillsammans med Läromedelsförfattarna
När: Torsdag 28 september, kl 17.
Var: Svenska Tecknares monter på Bokmässan A02:27

I år delar Svenska Tecknare monter med Läromedelsförfattarna. Kom förbi, säg hej och mingla med oss!

Vad: Release för Tecknaren och Illustratörcentrums katalog
När: Torsdag 28 september kl 19–21
Var: Formcenter Väst, Masthamnsgatan 5

Passa på att besöka det nya Formcenter Väst och mingla med vänner och kollegor. Vi bjuder på dryck och lättare förtäring. Till Facebook-eventet.

Bildtext: Omslag Tecknaren 2303: Stefan Fält fotograferad av Märta Thisner. Art direction och grafisk form av Mia Degerman, Spektra. Omslag IC´s katalog, Martin Mander.

Vad: Att berätta sin familjs historia – hur en dokumentär serieroman kom till
När: Fredag 29 september kl 16.00–16.45 
Var: Serie- och fantastikscenen A02:40

Tillsammans med Seriefrämjandet och Bonnier arrangerar Svenska Tecknare ett seminarium där författaren och serieskaparen Joanna Rubin Dranger samtalar med Josefine Engström, ordförande för Svenska Tecknare, om sin roman Ihågkom oss till liv. Titeln är tagen från en judisk bön och romanen handlar om hur Rubin Dranger försöker spåra vad som hände med de släktingar som försvann i och med andra världskriget, ett trauma som hennes familj försökt glömma.

Joanna Rubin Dranger är årets mottagare av Prisa!, Svenska Tecknares nyligen instiftade stipendium.

Ihågkom oss till Liv. Joanna Ruin Dranger, Albert Bonniers förlag. 2022.

Vad: Workshop – Bygga böcker och publicera broar
När: Lördag 30 september, kl 13:30–14:30
Var: Svenska Tecknares monter på Bokmässan A02:27

Illustration av Oana Achitei.

Skapa en egen tvåspråkig bilderbok. Välkommen till Svenska Tecknares monter på lördag efter lunch för en workshop med den rumänska illustratören Oana Achiței. På workshopen får du rita ditt eget speciella föremål och/eller minne från en annan kultur och skriva tre rader om det. Du kommer att lämna workshopen med en liten bok och ett första uppslag av din tvåspråkiga berättelse. Workshopen hålls tillsammans med grafiska designern Arina Stoenescu och görs i samarbete med Pionier press och Rumänska kulturinstitutet.

Oana Achiței är en prisbelönt rumänsk illustratör som inspireras av naturen och rumänska uttryck. Arina Stoenescu är en svensk-rumänsk grafisk designer och förläggare för tvåspråkiga barnböcker på mikroförlaget Pionier press.

Evenemanget arrangeras på engelska, rumänska, svenska och ett visuellt språk och är öppen för barn från 6 till 100 år. Välkommen!

Arina Stoenescu och Oana Achiței. Foto: Pionier press.

Vad: Workshops med Svenska Tecknare Väst
När: Löpande under lördag 30/9 och söndag 1/10  kl 9–17.
Var: Svenska Tecknares monter på Bokmässan A02:27

Svenska Tecknares sektion i väst arrangerar under helgen olika workshop löpande i Svenska Tecknares monter. Besök oss och kolla in vad som händer.

Välkommen!

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.