Prata! är en samtalsserie som genom inbjudna gäster fördjupar frågeställningar och aktuella ämnen kring vårt yrkesutövande och bransch, både på hemmaplan och internationellt.
Samtalen är öppna och gratis för alla och äger rum på regelbunden basis runtom i Sverige.

Bristen på designkritik i Sverige

I Cap & Design 2007 skrev Lucas Brusquini (då Magnusson) ett debattinlägg kring avsaknaden på designkritik i Sverige. Magasinet Bang har sedan re-designen 2012 belönats med priser och utmärkelser för sin design- och normkritiska formgivning.

Har situationen förändrats? Hur ser den grafiska designkritiken ut i Sverige idag? Finns den överhuvudtaget? Är det enstaka insatser eller finns det en större rörelse? Varför ser det ut som det gör? Hur märks det och vad leder det till?

Detta kommer vi gräva djupare i under nästa Prata! som hålls på Form/Design Center den 30:e maj kl.14.00-16.00. Insläpp öppnar kl. 13.30. Efter samtalet från kl 16.00 är det release för nummer 3 av tidningen Tecknaren.

Ann-Marie Rauer, programledare för SVT:s kulturprogram Sverige!, kommer leda Prata!-panelen som består av Dennis Dahlqvist, Design- och konstkritiker, Stefan Nilsson, Trendanalytiker och gallerist, Ingrid Sommar, Kulturjournalist och författare och Lucas Brusquini, Grafisk Formgivare och AD.

Prata! är kostnadsfritt och öppet för alla, men begränsat antal platser.

OSA senast 29 maj till prata@svenskatecknare.se

För att enbart komma på Tecknarenreleasen behöver du inte osa.

Release för Tecknaren

Efter samtalet är det releasemingel för det nya numret av Tecknaren. Nummer 3 2015 innehåller bland annat ett porträtt på illustratören Liselott Watkins, ett reportage om svensk satir då och nu, en essä om troll i bilderböckerna och en analys av scenkonstens säsongsprogramblad.

Varmt välkomna!
Svenska Tecknare Syd & Tecknaren

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.