BUG håller föredrag om bokekonomi i Umeå

Tisdagen den 20:e november arrangerar Bildberättande för barn & ung (BUG), tillsammans med Illustratörcentrum, föreläsning och samtal med utgångspunkt i det omfattande rådgivningsmaterial framför allt bokekonomi som Svenska Tecknare publicerade på webbplatsen 2017.

Många vill göra barnböcker – men hur har vi råd? Hur ser möjligheterna ut idag att försörja sig som barnboksillustratör? Är det bättre eller sämre än förr? En mängd förlagsvarianter ger ut fler barnböcker än någonsin, och avtalsvillkoren kan se väldigt olika ut. Illustratören och barnboksförfattaren Anna Bengtsson sorterar i begreppen och gör jämförande uträkningar. Kvällen avslutas med fråge- och diskussionsstund.

Anna Bengtsson har gjort barnböcker i 30 år och är även Svenska Tecknares externa arvodesrådgivare i frågor om barnboksekonomi. Ta del av materialet om bokekonomi på rådgivningssidorna. Läs också artikeln ”Barnboksekonomi” av Anna Bengtsson som ligger på webbplatsen.

När: Tisdag 20:e november kl 18.00 – 19.30.
Var: Bokcafé Pilgatan, Pilgatan 14, Umeå.

Seminariet är kostnadsfritt. Inbjudan gäller medlemmar i Svenska Tecknare och Illustratörcentrum samt studenter och övriga specialintresserade. Vi bjuder på kvällsmacka.

Anmälan: Maila till bug@svenskatecknare

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.