Prata! är en samtalsserie som genom inbjudna gäster fördjupar frågeställningar och aktuella ämnen kring vårt yrkesutövande och bransch, både på hemmaplan och internationellt.
Samtalen är öppna och gratis för alla och äger rum på regelbunden basis runtom i Sverige.

Digitalt då, nu och imorgon

På 80- och 90-talet gjorde persondatorn sitt intåg i de privata hemmen. Man visste inte riktigt vad den skulle användas till alla gånger och man undrade lite förstrött vem som skulle skicka mail till den där hotmail-adressen man skaffat.

Idag är läget ett annat. I de flesta hem idag finns det minst en dator, kanske ett antal smartphones och någon ipad, vilket möjliggör ständig uppkoppling. Datorn och nätet har blivit ett till synes oändligt verktyg som tagit sig in i alla branscher på ett eller annat sätt. Den underlättar vardagen men den tar också över.

Många yrken som tidigare handlat om traditionella hantverk har i dag ersatts av datorer. Synen på hantverket har förändrats och förenklats till något tillgängligt för var och en att utöva, med eller utan djupare kunskap. Samtidigt är konkurrensen enorm när hela världen blir en enda spelplan.

Förändrar forum som Instagram, Youtube och Facebook uppfattningen om kvalitet? Betyder flest Likes också att det är bäst? Ser vi en utveckling mot en ny sorts elit med definitionsföreträde eller skapas det utrymme för fler olikheter? Hur ser utvecklingen ut och hur förändras uttrycken? Vad är kvalitet idag och vem bestämmer det?

Moderator: journalisten Matilda Alborn.
I panelen: Tobias Nyman, Realization Director på Ubisoft Massive Sweden
Matilda Plöjel som arbetar som grafisk formgivare och förläggare för mikroförlaget Sailor Press
Andreas Nilsson, regissören bakom bland annat the Epic Split
Helena Ohlsson, illustratör som vi känner igen från Bong i Sydsvenskan
Martin Thörnqvist, omvärldsanalytiker på Media Evolution och musikproducent.

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.