Prata! är en samtalsserie som genom inbjudna gäster fördjupar frågeställningar och aktuella ämnen kring vårt yrkesutövande och bransch, både på hemmaplan och internationellt.
Samtalen är öppna och gratis för alla och äger rum på regelbunden basis runtom i Sverige.

Om vems villkor?

Samtalet kretsar kring frågorna: Hur rekryterar branschen, vem får plats och vems villkor styr? Hur hittar den in som inte har rätt nätverk?  Hur får vi fler med olika bakgrund att söka till designskolorna?

Medverkande:
SaraBeata Hagström är kulturprojektledare, jobbar med nätverket 50/50 och teater Smuts, spelar i bandet Lava Bangs och representerar Rättviseförmedlingen.

Kerstin Sylwan ansvarig för Sveriges Designers Omforma, nya strukturer för designbranschen. Kerstin Sylwan är produktdesigner och skribent.

Karin Ahlin, ordförande för Svenska Tecknare och illustratör berättar om Svenska tecknares kampanj Prata om villkoren, vars ambition är att skapa gemensamma regler för bättre samarbete mellan illustratörer/formgivare och deras uppdragsgivare. Under våren 2016 släpps projektet i bokform. Karin Ahlin har även jobbat som projektledare för Svensk Forms projekt Deadline som syftar till att bredda rekryteringen till konst- och designskolorna.

Moderator är Maryam Fanni, grafisk formgivare och skribent.

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.