Tusch och akvarell – föreläsning och workshop i Umeå

Välkommen till en workshop med bilderboksskaparen, illustratören och författaren Katarina Strömgård, den 11 december, House Bee i Umeå, klockan 18.00 – 20.00.

Mer information:
Katarina Strömgård är bilderboksskapare, illustratör och författare. Hon debuterade som barnboksillustratör 1999 och har sedan dess illustrerat en stor mängd barnböcker och även gjort helt egna bilderböcker. 2005 belönades hon med Augustpriset för sina illustrationer till ”Eddie Bolander och jag ”med text av Bo R Holmberg.

Katarina arbetar oftast med analoga tekniker som flytande, färgat tusch, stålpenna och penslar. Hon berättar om sin arbetsprocess och så provar vi i övningar på att teckna med stålpenna och tusch, göra laveringar med färgat tusch och akvarellfärg. Du kan delta på plats i Umeå eller digitalt.

ANMÄLAN för deltagande på plats ska gå till info@svenskatecknare.se

Vill du delta digitalt? Här nedan finns länken som är öppen för alla. Obs! att du behöver skriva in lösenord för att komma in i samtalet.

Länk till samtalet:
https://us06web.zoom.us/j/83528779288?pwd=6k9yLzecnaZqTHqaCKgNC9EcbavZXj.1

Lösenord som behöver anges för att delta på mötet: 712603

Materiallista
För er som deltar digitalt finns här en lista på material som Katarina kommer använda under workshopen:
Stålstift av olika typ och bredd, skaft Blyertspennor sudd Penslar, både runda och platta Något att blanda färg i tvättsvampar vattenmuggar Akvarellpapper av Satintyp, tex Fabriano Akvarellpapper med fin gräng, tex Montval Canson Bristolpapper tex Canson Bristol board (för svartvit tuschteckning) Akvarellfärg, tex Winsor & Newton Flytande tusch tex Rohrer & Klingner , eller liquitex, svart och lite blandade färger.

Välkomna!

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.