Prata! är en samtalsserie som genom inbjudna gäster fördjupar frågeställningar och aktuella ämnen kring vårt yrkesutövande och bransch, både på hemmaplan och internationellt.
Samtalen är öppna och gratis för alla och äger rum på regelbunden basis runtom i Sverige.

Utbildningarnas framtid

Förändra världen eller möta den?  – Ett samtal om utbildning och framtidens arbetsmarknad inom bild och form.

Hur ser de olika skolorna på studenternas kommande yrkesroll i samhället? Och hur ser de på deras möjlighet till försörjning? Ska elever uppmuntras att vara konstnärligt utforskande eller förberedas för en kommersiell arbetsmarknad? För tre år sedan genomfördes en gymnasiereform där det inte längre blev obligatoriskt att läsa ett estetiskt ämne. Samma år minskade antalet sökande till de estetiska programmen med tio procent. Hur ser våra politiker på framtidens arbetsmarknad för illustratörer och grafiska formgivare? Hur vill de förbättra arbetsvillkoren för denna yrkeskategori?

Svenska Tecknare och Arkitektur- och designcentrum bjuder in till ett samtal kring utbildningar och den framtida yrkesrollen inom bild och form.

Medverkande:
Maria Lantz, rektor på Konstfack, Annika Berner, programansvarig visuell kommunikation på Beckmans och Pål Petterson, ämnesansvarig för grafisk design på Berghs, kommer att diskutera dessa frågor tillsammans med inbjudna politiker. Samtalsledare är Zandra Thuvesson, samtalsledare, producent och kulturpolitisk projektledare.

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.