Vecka 24 – Sepidar Hosseini

Ålder
28

Ort
Stockholm

Kort om mig själv
Jag är frilansande formgivare och illustratör, utbildad på Konstfack, som intresserar mig för frågor kring makt, smak och representation inom visuellt skapande. Jag föredrar att röra mig i gränslandet mellan olika discipliner – gärna i samarbete med andra. Boken och de 6 tapetmönstrena ”Men ni iranier är ju bra på mönster” – och andra berättelser om svenskhet (Nilleditions) och lapptäckeskartan ”Vilka är vi och vilka är dom om dom är vi och vi är dom” (Svenska Hemslöjdsföreningens jubileumsutställning, Liljevalchs) är exempel på egna arbeten.

Bland mina uppdragsgivare kan nämnas artisten Lune (Refune, Svenska inspelningar/Universal), koreograf Cristina Caprioli, produktionsbolaget Story, konditoriet Vivel Patisserie och Indiska mm. Jag håller också i workshops ibland, samt är ena halvan av designduon 2typer tillsammans med Moa Schulman. Vi står bakom den illustrerade fickalmanackan Alma samt bokformgivning för Brombergs poesiserie Blå blixt.

Arbetar med just nu
Jag har precis kommit hem från en månadslång New York-resa där jag utnyttjat frilanslivet och vidareutvecklat arbetet med 2typer samt distansjobbat med uppdrag för bl.a. Lune, Tidskriften Bang och ett hemligt projekt som jag inte får avslöja

Här nedan kan du se de bilderna Sepidar har tagit.

[simply_instagram endpoints=”users” type=”tags” tag=”stsepidarh” size=”thumbnail” display=”99″]