Foto: Linus Morales

Prata!-premiär i Malmö: Digitalt – nu, då och imorgon

Vårt andra Prata! gick av stapeln i på Form/Designcenter i Malmö lördagen den 1 mars och gick under rubriken Digitalt – då nu och i morgon. Journalisten Matilda Alborn samtalade med Tobias Nyman, Realization Director på Ubisoft Massive Sweden, Matilda Plöjel som arbetar som grafisk formgivare och förläggare för mikroförlaget Sailor Press, Andreas Nilsson, regissören bakom bland annat the Epic Split, Helena Ohlsson, illustratör som vi känner igen från Bong i Sydsvenskan och Martin Thörnqvist, omvärldsanalytiker på Media Evolution och musikproducent.

Samtalet handlade om hur många yrken som tidigare handlat om traditionella hantverk i dag har ersatts av datorer och att synen på hantverket har förändrats och förenklats till något tillgängligt för var och en att utöva, med eller utan djupare kunskap. Samtidigt som konkurrensen är enorm när hela världen blir en enda spelplan.

Frågor som berördes var: Förändrar forum som Instagram, Youtube och Facebook uppfattningen om kvalitet? Betyder flest Likes också att det är bäst? Ser vi en utveckling mot en ny sorts elit med definitionsföreträde eller skapas det utrymme för fler olikheter? Hur ser utvecklingen ut och hur förändras uttrycken? Vad är kvalitet idag och vem bestämmer det?

Se alla bilder.

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.