På twitter har hashtaggen #JeSuisCharlie börjat användas för att visa stöd

”Våldet kommer aldrig att tysta tanken”

Ett vidrigt terrordåd har riktats mot den franska satirtidningen Charlie Hebdo. Det är en attack riktad mot pressfriheten, mot journalistiken och mot satirteckningen. Lennart Eng, ordförande i Svenska Tecknare, uttalar sitt stöd för de drabbade kollegorna:

– Människor har dödats för att de använt rätten att fritt uttrycka sina åsikter. Den rätten är grundläggande för det öppna samhället. När den kränks eller som nu dränks i blod måste vi visa vår avsky och vårt fördömande.
Samtidigt måste vi solidariskt stå upp för de grundläggande rättigheter som angrips. Försvaret för yttrande-och tryckfriheten får aldrig vila eller vika för våld eller hot. Det finns en kraft i satiren som på många håll i världen och i alla tider bekämpats oförsonligt av maktfullkomliga despoter eller enögda fanatiker som står ordlösa inför det satiren uppenbarar. Många tecknande kollegor har drabbats av förföljelse och död för att de modigt hållit fast vid rätten att utöva sitt yrke.
Våldet kommer aldrig att tysta tanken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.