Foto: Jenny Gustafsson

Nystartsmöte och inspirations-föreläsning med barn- och ungdomsgruppen (BUG)

Onsdagen den 25 mars var det dags för Svenska Tecknares barn- och ungdomsgrupps första sammankomst för året med presentation av nystartsgruppen, plan för året samt föreläsning med Emma Virke och Sara Lundberg.

Eftermiddagen inleddes med att barn- och ungdomsgruppens (BUG) nystartstrupp som består av Karin Ahlin, Siri Ahmed Backström, Anna Bengtsson, Katarina Strömgård och Henning Trollbäck presenterade sig. Sen presenterades resultatet av den enkät som skickats ut till de medlemmar som är med i sektionen (ca 300 medlemmar). Karin Ahlin presenterades även en plan för året.

Karin Ahlin. Foto: Jenny Gustafsson

Karin Ahlin. Foto: Jenny Gustafsson

Bug_webb_456

Siri Ahmed Backström, Katarina Strömgård och Anna Bengstsson. Foto: Jenny Gustafsson

Efter kaffe och pratglatt mingel gästades mötet av Sara Lundberg och Emma Virke som gav en energifylld och inspirerande föreläsning på temat ”Att bygga bilderboksvärldar” under vilken de både föreläste och intervjuade varandra på scen parallellt.

Sara Lundberg om bland annat dialoger med förläggare för att få in fler sidor i boken, om sista meningen på första recensionen som biter sig fast, men som blir en sporre för henne att göra fler böcker. Emma Virke om färgminnen hon vandrat omkring med som äntligen fick plats i en bok och om vikten att framförallt hålla kvar i karaktärens uttryck än exakt utseende från bok till bok när man jobbar i en serie.

Föreläsningen gav också mycket matnyttigt kring utställningsarbete och workshops.

Sara Lundberg och Emma Virke i dialog. Foto: Katarina Strömgård

Sara Lundberg och Emma Virke i dialog. Foto: Katarina Strömgård

Stort tack till alla medverkande!

Vill du se fler bilder från mötet gå in här

Om du är medlem och vill vara säker på att få precis alla info som barn- och ungdomsgruppen (BUG) skickar ut så maila till jenny@svenskatecknare.se PS. fick du inbjudan till Nystartsmötet den 25 mars så är du redan med i gruppen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.