Foto: Jenny Gustafsson

Karin Ahlin väljs till ny ordförande för Svenska Tecknare

Årsmötet röstade idag fram Karin Ahlin som ny ordförande för Svenska Tecknare. Hon efterträder Lennart Eng som har suttit på posten sedan 2006.

– Det känns verkligen spännande, stort och hedrande att ta över ansvaret som ordförande för Svenska Tecknare, säger Karin Ahlin. Jag ska göra mitt allra bästa för att fortsätta driva föreningen framåt och stärka våra medlemmar på allra bästa sätt.

Karin Ahlin avlade sin master på Konstfack 2010. Sedan dess har hon arbetat med flera olika uppdrag som rör illustration: hon har skrivit och illustrerat barnböcker, gjort animerad film, föreläst och undervisat i bildpedagogik på Konstfack och varit projektledare. Hon har också gjort dokumentärfilmen ”Keep on Burning” där hon under ett halvår följer några studenter och deras masterarbeten inför slututställningen på Konstfack. Under 2014 debuterade hon med bilderboken ”Inte vara rädd!” på Alfabeta förlag.

Utöver detta har hon förra året drivit projektet ”Deadline” för Svensk Form, ett projekt där Karin besökt skolor runt landet och lyft fram fördelar och utmanat fördomar kring kreativa yrken. Projektet syftar till att bredda rekryteringen och bryta stereotypa mönster med målet att få fler ungdomar att söka sig till konst- och designskolor – oavsett vilken social eller etnisk bakgrund de har.

Avgående ordföranden Lennart Eng ser Karin som en stark efterträdare att ta sig an Svenska Tecknares framtida utmaningar.

– Utbildningsfrågor och frågor kring vår upphovsrätt kommer det att hetta till kring ännu mer. Karin är stridbar och modig, och kommer att ta sig an de uppgifterna på ett utmärkt sätt.

Foto: Jenny Gustafsson

Foto: Jenny Gustafsson

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.