Foto: Jenny Gustafsson

Tyra von Zweigbergk ny generalsekreterare för International Council of Design

Tyra von Zweigbergk, vice ordförande i Svenska Tecknare, är vald till ny generalsekreterare i styrelsen för den globala designorganisationen International Council of Design – ico-D. Styrelsen valdes i samband med International Design Congress i Gwangju (Sydkorea) den 23 oktober och Tyra efterträder Richard Grefé (AIGA) på posten som generalskreterare.

– Det känns väldigt roligt att bli invald! Generalsekreteraren har en viktig roll i styrelsen så jag är därför extra glad och stolt över  att ha fått just det förtroendet. ico-D är en stark organisation med ett ovärderligt nätverk omkring sig och jag ser fram emot att sätta igång och se vad vi kan göra tillsammans för bild- och formvärlden, säger Tyra von Zweigbergk om utnämningen.

ico-D är en världsorganisation för designområdet där Svenska Tecknare tillsammans med ca 200 andra organisationer från 67 länder är medlem. Styrelsen för ico-D har medlemmar från 4 världsdelar och 9 länder med en unik erfarenhet av både designpraktik och branschens förutsättningar i olika länder.

– Det är stort, glädjande och en ära för Svenska Tecknare med Tyra von Zweigbergk som ny generalsekreterare för ico-D. Det ger Svenska Tecknare både större inflytande och påverkan för yrkeskåren internationellt och ökad inblick i viktiga och aktuella frågor för vår organisation i stort, säger Karin Ahlin, ordförande för Svenska Tecknare.

Tyra von Zweigbergk arbetar som formgivare, illustratör, konstnär och föreläsare. Hennes verk har blivit uppmärksammade med både priser och utställningar. Hon är en återkommande gästföreläsare på Konstfack och styrelsemedlem i Svenska Tecknares styrelse sedan 2010 där hon för närvarande även är vice ordförande och ansvarar för föreningens internationella frågor samt rätts- och konfliktsfonden. 2013 blev hon invald i styrelsen för European Illustrator’s Forum. 2014 initierade och organiserade hon Sharing Possibilities symposium i Oslo tillsammans med Grafill, Norway och seminariet Value of Design med deltagare från ico-D:s styrelse i Stockholm 2015.

– Bra design har ett stort värde och stor makt, men jag slås ofta av hur osäker position själva designern har. Jag ser därför fram emot att arbeta med att stärka både upphovspersoner och bild- och formbranschen som generalskereterare i ico-D, säger Tyra von Zweigbergk.

To the Press release in english

Till högupplöst pressbild
Foto: Jenny Gustafsson

Presskontakt:
Tyra von Zweigbergk, vice ordförande Svenska Tecknare
+46 70-7364965
tyravz@gmail.com

Karin Ahlin, ordförande Svenska Tecknare
+46 73-933 96 29
karin@svenskatecknare.se

www.tyra-v-z.com
www.ico-d.org
www.svenskatecknare.se/om-oss/internationellt 

from left to right: Ziyuan Wang, Vice President (China), Heidrun Mumper-Drumm, Vice President (US), Antoine Abi Aad, Vice President (Lebanon), Peter Florentzos, Treasurer (Australia), David Grossman, President (Israel), Tyra von Zweigbergk, Secretary General (Sweden), Zachary Ong, President Elect (Malaysia), Iva Babaja, Past President (Croatia), Cihangir Ístek, Vice President (Turkey), Rebecca Wright, Vice President (UK) (absent). Foto: Robert L Peters

from left to right: Ziyuan Wang, Vice President (China), Heidrun Mumper-Drumm, Vice President (US), Antoine Abi Aad, Vice President (Lebanon), Peter Florentzos, Treasurer (Australia), David Grossman, President (Israel), Tyra von Zweigbergk, Secretary General (Sweden), Zachary Ong, President Elect (Malaysia), Iva Babaja, Past President (Croatia), Cihangir Ístek, Vice President (Turkey), Rebecca Wright, Vice President (UK) (absent). Foto: Robert L Peters

Ett svar till “Tyra von Zweigbergk ny generalsekreterare för International Council of Design”

  1. […] Relaterat innehåll: Tyra von Zweigbergk ny generalsekreterare för International Council of Design […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.