Illustration: Beata Boucht

Nätauktion med Dawit Isaak-teckningar och utställning på Riche 27 oktober

Med anledning av Dawit Isaaks födelsedag inleder tidskriften Svartvitt och auktionsfirman Auctionet i samarbete med mediekampanjen Free Dawit Isaak en auktion med bilder och teckningar, som framställts av Sveriges främsta konstnärer/tecknare/illustratörer den 27 oktober. Auktionen fortsätter fram till söndagen den 8 november.

I samband med nätauktionen arrangeras en 90 minuters utställning på Riche i Stockholm  tisdagen den 27 oktober, kl 15.00.
Stig Fredrikson, journalist och före detta ordförande i Publicistklubben, inviger utställningen. Ingrid Norrman, kulturchef på Göteborgs-Posten berättar om varför Göteborgs-Posten publicerat Dawit Isaak-teckningar.  Karin Olsson, (kulturchef på Expressen), Jenny Lindahl, (verksamhetschef på Svenska Tecknare),  Christer Themtander (konstnär), Martin Kaunitz (vice ordförande i svenska PEN), Tom Österman (1:e intendent på auktionsfirman Auctionet) och Leif Öbrink (ordförande i FreeDawit) talar också på utställningen.

Inkomsterna från nätauktionen går till ett särskilt konto som upprättas för Dawit Isaak av Stödföreningen Free Dawit Isaak, speciellt för detta ändamål.

Alla dessa konstnärer/tecknare/illustratörer har gett tillstånd och medverka i nätauktionen för Dawit Isaak:
Lena Ackebo, Mattias Adolfsson, Jens Ahlbom, Jakob Anckarsvärd, Malin Biller, Beata Boucht, Charlie Christensen, Per Demervall, Åsa Ekström, Peter Eriksson, Henri Gylander,  Jenny Holmlund, Joanna Hellgren, Sofia Karlström, Martin Kellerman, Gunnar Krantz, Mats Källblad, Rebecca Landmér, Hans Lindström, Knut Larsson, Gunnar Lundkvist, Kati Mets, Christer Themptander, Jesper Waldersten, Jimmy Wallin, Anders Worm, Emelie Östergren.

(Samtligas illustrationer har sedan februari 2013 publicerats i svenska dagstidningar med jämna mellanrum. Ett villkor för inköp av dessa teckningar och bilder är att den framtida köparen/köparna ger tillstånd till dagstidningarna att kostnadsfritt publicera teckningarna fram tills Dawits frihet eller bortgång).

Plats: Riche, Birger Jarlsgatan 4
Tid: Tisdag 27 okt, kl 15.00

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.