Svenska Tecknare Syd: fv Annika Bryngelsson, Natalia Batista & Emily Thornton

Nya krafter i Svenska Tecknare Syd

Från och med 2016 har vi en ny gruppering av Svenska Tecknare Syd. Den består till vår glädje av Annika Bryngelsson, Emily Thornton och Natalia Batista, alla verksamma i Malmöregionen.

För att stärka och skapa en mötesplats för medlemmar i södra Sverige har Svenska Tecknares sedan 2013 sektionen Svenska Tecknare Syd. Tidigare bestod den av  Elisabeth M Marttala, Peter Turkalj och Michaela Green och nu tar nya krafter över.

Svenska Tecknare Syd består nu av:
Annika Bryngelson/ Syster Diesel
som är illustratör och bildkonstnär. Hennes alster återfinns på allt ifrån store väggutsmyckningar,  på en del av IKEAs design och nu senast på en japansk servis som nu ingår i LOFT, Japans sortiment. Annika, både bor och har studio i Helsingborg-men har klippkort till Malmö och Köpenhamn.

Natalia Batista som är serietecknare, illustratör och serielärare från Lund. Hon har bland annat skapat barnserien Mjau! och fantasyserien Sword Princess Amaltea samt illustrerat barnboksserien Häxfolket. Hon är medlem i det svenska mangakollektivet Nosebleed Studio och är lärare på Serieskolan i Malmö.

Emily Thornton som är grafisk formgivare och illustratör och driver designbyrån Sir Ellen som främst jobbar med idéutveckling inom hållbarhetsområdet. Resultatet varierar från konceptuellt till kommersiellt men alltid med ett utforskande synsätt.

Under våren kommer Svenska Tecknare Syd bla finnas på plats på Malmö Serifest 2-3 april, arrangera Prata! om serietecknares villkor den 28 maj samt initiera ett och annat AW och release för tidningen Tecknaren.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.