Fullsatt! Från bilderbok till spel – BUG-frukost 9 mars – se samtalet live på webben

– En introduktion till digitalt bildberättande
Välkommen på BUG-frukost med Katarina Strömgård och Ingrid Flygare om digitalt bildberättande och appar. Frukosten är nu FULLSATT men du ta del av samtalet live via webben.

Vad skiljer digitalt berättande i appar från ett bilderboksberättande? Kan man tala om berättande överhuvudtaget eller innebär appar helt enkelt spel?

Samtalet tar upp olika frågeställningar kring berättande för barn och ungdomar. Katarina Strömgård från BUG och Ingrid Flygare visar appar och samtalar om olika sätt att tänka digitalt och vad som skiljer digitala produktioner från bilderboksberättande. Och hur kan man som upphovsman tänka kring vidareutveckling av sina skapelser i nya medier?

Avslutas med exempel från produktioner och tips. (Samtalet är en uppdaterad repris av ST:s monterprogram på bokmässan 2015 med rubriken ”Digitalt bildberättande”.)

OBS! Frukostsemoinariet livesänds på vår webb så du kan ta del av det var du än bor. Du kan se det som inloggad medlem på webben. Användarnamn är din mailadress.

Datum: Onsdag den 9 mars, kl 8.30-9.30.
Frukost: Kaffe och macka finns serverat från kl. 8.00.
Plats: Hornsgatan 103, plan 10.
OSA: bug@svenskatecknare.se senast den 7 mars

Ingrid Flygare har en BFA i Illustration från Academy of Art College i San Francisco, USA. Hon har jobbat med allt från webbspel, appar och konceptutveckling till att just nu skriva och illustrera bilderböcker. Den populära bilderboksserien om ponnyn Pytte har även gjort henne till lite av en hästexpert. www.ingridflygare.se

IngridFlygare_Huvud_FotoLarsBjurman_ (1)

Foto: Lars Bjurman

Katarina Strömgård är illustratör och barnboksförfattare. Hon har illustrerat en mängd barn-och ungdomsböcker, men har också ett gammalt förflutet som tecknare och karaktärsdesigner i spelbranschen. www.stromgard.com

Foto: Martin Strömgård

Foto: Martin Strömgård

BUG är Svenska Tecknares sektion för medlemmar verksamma inom bildberättande för barn och ung.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.