F v: Kerstin Sylwan, SaraBeata Hagström, Karin Ahlin, Maryam Fanny. Foto: Jenny Gustafsson

Årets första Prata! om vems villkor?

Lördag den 5 mars höll Svenska Tecknare det första Prata!-samtalet för våren, denna gång var vi i Göteborg på Restaurang Folk, Järntorget. Samtalet gick under rubriken Om vems villkor? med bl a SaraBeata Hagström från Rättviseförmedlingen och Kerstin Sylwan från Omforma.

Samtalet kretsade kring frågorna: Hur rekryterar branschen, vem får plats och vems villkor styr? Hur hittar den in som inte har rätt nätverk?  Hur får vi fler med olika bakgrund att söka till designskolorna?

Medverkande:
SaraBeata Hagström, kulturprojektledare, jobbar med nätverket 50/50 och teater Smuts, spelar i bandet Lava Bangs och representerar Rättviseförmedlingen.

Kerstin Sylwan ansvarig för Sveriges Designers Omforma, nya strukturer för designbranschen. Kerstin Sylwan är produktdesigner och skribent.

Karin Ahlin, ordförande för Svenska Tecknare och illustratör berättade om Svenska tecknares kampanj Prata om villkoren, vars ambition är att skapa gemensamma regler för bättre samarbete mellan illustratörer/formgivare och deras uppdragsgivare. Under våren 2016 släpps projektet i bokform. Karin Ahlin har även jobbat som projektledare för Svensk Forms projekt Deadline som syftar till att bredda rekryteringen till konst- och designskolorna.

Moderator var Maryam Fanni, grafisk formgivare och skribent.

På scen f v: Kerstin Sylwan, Karin Ahlin och Maryam Fanny. Foto: Jenny Gustafsson

På scen f v: Kerstin Sylwan, Karin Ahlin och Maryam Fanny. Foto: Jenny Gustafsson

Helena Bergendahl från Svenska Tecknare Väst presenterar panelens deltagare. Foto: Jenny Gustafsson

Helena Bergendahl från Svenska Tecknare Väst presenterar panelens deltagare. Foto: Jenny Gustafsson

Koncentrerad publik på Restaurang Folk, Göteborg.

Koncentrerad publik på Restaurang Folk, Göteborg.

Se alla bilder från Prata! den 5 mars här.

Prata! är en samtalsserie som genom inbjudna gäster fördjupar frågeställningar och aktuella ämnen kring vårt yrkesutövande och bransch, både på hemmaplan och internationellt.
Samtalen är öppna och gratis för alla och äger rum på regelbunden basis runtom i Sverige.

Under 2016 lanserar Svenska Tecknare projektet ”Prata om villkoren” som går ut på att skapa gemensamma regler för bättre samarbete mellan illustratörer/formgivare och deras uppdragsgivare. Detta blir temat för hela samtalsserien Prata! 2016. Under våren släpps projektet i bokform. 

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.