Rad 1: Jonas Nordling ordförande Journalisförbundet, foto: Tor Johnsson, Karin Ahlin ordförande Svenska Tecknare, foto Jenny Gustafsson. Rad 2: Putte Salminen styrelseledamot Bildleverantörers Förening, foto: BLF, Anki Almqvist odförande Svenska Fotografers Förbund, foto: Knut Koivisto

Upprörande att Bonnier Tidskrifter vägrar samtala med frilansarnas organisationer

Svenska Tecknare, Journalistförbundet, Svenska Fotografers Förbund och Bildleverantörernas Förening gjorde fredag 4 mars en gemensam förhandlingsframställan till Bonnier Tidskrifter och på den svarade företaget att de inte var intresserade av att träffa frilansarnas organisationer för att diskutera frågan.

Syftet med förhandlingsframställan från Svenska Tecknare, Journalistförbundet, Svenska Fotografers Förbund och Bildleverantörernas Förening till Bonnier Tidskrifter var att få till stånd en konstruktiv förhandling om de avtalsvillkor som företaget ensidigt vill att alla sina frilansar ska underkasta sig. Villkoren innebär långtgående försämringar av frilansarnas upphovsrätt. Bonnier Tidskrifter meddelade i måndags den 7 mars att företaget inte var intresserat av att träffa frilansarnas organisationer för att diskutera frågan.

Detta är oacceptabelt. Bonnier Tidskrifter agerande är enbart destruktivt. Ilskan bland Bonnier Tidskrifters frilansar över företagets arroganta maktanspråk växer för varje dag som går. Vi kommer därför att uppmana varje frilansmedlem att besvara företagets avtalsförslag med en begäran att varje individuellt avtal ska förhandlas genom frilansens respektive organisation.

Vi har inte gett upp om att företaget ska söka dialog med oss i den här frågan. Vi är övertygade om att moderna och jämställda avtalsvillkor är rätt väg för framtiden – både för frilansarna och för Bonnier Tidskrifter.

Karin Ahlin, ordförande Svenska Tecknare
Anki Almqvist, ordförande Svenska Fotografers Förbund
Jonas Nordling, ordförande Journalistförbundet
Putte Salminen, Bildleverantörernas Förening

 

Läs våra tidigare inlägg i frågan:

Välkommen till Bonnier Tidskrifters slavmarknad

”Oskäliga avtal räddar inte mediebranschen”

AGA-gruppen mot oskäliga avtal

Skriv inte på Bonnier Tidskrifters avtal!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.