Halo av Samuel Andersson från utställning på Galleri Verkligheten.

Välkommen på konstvisning & tecknarenrelease med Svenska Tecknare Nord

Den 7 april välkomnar ST Nord till release för Tecknaren #2 2016, konstvisning på galleri Verkligheten och mingel på Kreativt Kollektiv.

Tecknaren nummer 2 2016 innehåller bland annat ett reportage om normkritisk grafisk form, ett porträtt på spelentreprenören Tasneem Salim, en analys av skivomslagsform och en essä om bild och form som format för tänkande. Det blir dubbla releasetillställningar denna i Umeå, den 7:e april och en i Malmö den 8:e april.

KONSTVISNING & RELEASE I UMEÅ, torsdagen den 7 april
18.00 Samling på Galleri Verkligheten (Pilgatan 16) för visning av Samuel Anderssons utställning ”Marble” (aktuell 1–23 april)
18.30–20.30 Dryck, tilltugg och tidningar på Kreativt Kollektiv (Pilgatan 13). Maina Arvas, chefredaktör för Tecknaren, Jenny Gustafsson, kommunikatör på Svenska Tecknare samt Elisabeth Widmark och Frida Hammar från sektionen Svenska Tecknare Nord finns på plats.

Såväl medlemmar som andra intresserade är mycket välkomna! Ingen föranmälan krävs. Gå till eventet på facebook för att bjuda in dina vänner.

För att stärka och skapa en mötesplats för medlemmar i norra Sverige har Svenska Tecknare sektionen Svenska Tecknare Nord som i nuläget består av Elisabeth Widmark konstnär/illustratör och Frida Hammar animatör och illustratör samt styrelseledamot i Svenska Tecknare båda verksamma i Umeå.

Omslag Tecknaren 1602: Parasto Backman, fotograferad av Carola Björk, med affischen för X som hon formgivit för Unga Klara. Art direction och formgivning: Spektra

Omslag Tecknaren 1602: Parasto Backman, fotograferad av Carola Björk, med affischen för X som hon formgivit för Unga Klara. Art direction och formgivning: Spektra

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.