Elisabeth Widmark & Frida Hammar, Svenska Tecknare Nords kärna.

Svenska Tecknares nätverk i norra Sverige

För att stärka och skapa en mötesplats för medlemmar i norra Sverige har Svenska Tecknare ett nätverk i regionen – Svenska Tecknare Nord – vars kärna nu består av Elisabeth Widmark och Frida Hammar, båda verksamma i Umeå-regionen. Nu närmast hälsar ST Nord er välkomna till Drink & Draw den 18 maj på Angelinis i Umeå.

Svenska Tecknare Nords fasta kärna består av:

Frida Hammar som bor och verkar i Umeå. Hon frilansar som illustratör och animatör och arbetar både med kommersiella uppdrag och egna projekt/filmproduktioner. Frida undervisar även i bild och rörlig bild i olika åldrar. Efter Konstfack startade och Frida företag och har frilansat sedan dess. Sedan 2012 så har Frida suttit som styrelseledarmot i föreningen Svenska Tecknare och vill arbeta för att stärka och utveckla yrkesrollen för verksamma inom fältet i den norra regionen. www.fridahammar.com

Elisabeth Widmark som är verksam både som bildkonstnär och illustratör och har sin ateljé i Umeå. Som bildkonstnär har hon ställt ut sina blyertsteckningar både separat och i samlingsutställningar runt om i Sverige och som illustratör arbetar hon främst med bilderböcker där hon har illustrerat åt Idus förlag, BetaPedagog och Nypon förlag. Tillsammans med författaren Anna Sundström Lindmark och genom stöd från Konstnärsnämndens projektbidrag för 2016, arbetar hon just nu med att illustrera en bilderbok om att förlora en anhörig i självmord. Elisabeth är även Illustratörcentrums ombud för region Nord. www.elisabethwidmark.se

Under 2016 kommer Svenska Tecknare Nord arrangera fler Drink & Draw-kvällar, Prata den 27 augusti.

DRINK & DRAW syftar till att samla kreativa personer och ha det trevlig tillsammans.Konceptet är enkelt: vi träffas, vi delar våra idéer, skapar konst, tecknar, ritar doddles och dricker en öl, ett glas vin, te, kaffe eller vad man vill tillsammans.

Gilla gärna Svenska Tecknare Nord på facebook så missar du inget som arrangeras framöver.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.