FV. Helena Bergendahl (foto: Hillevi Nagel), Felicia Fortes (foto: Jenny Gustafsson), Ida Holmedahl (foto: Anna Hjalmarsson)

Svenska Tecknares nätverk i västra Sverige

För att stärka och skapa en mötesplats för medlemmar i västra Sverige har Svenska Tecknare ett nätverk i regionen – Svenska Tecknare Väst – vars kärna nu består av Helena Bergendahl, Felicia Fortes och Ida Holmedal, alla verksamma i Göteborgs-regionen. Under hösten kommer de fortsätta sina AW´s med olika för branschen intressanta teman. Välkomna då!

Svenska Tecknare Väst består av:

Ida Holmedal som är nyexaminerad från Konstnärliga kandidatprogrammet i design på HDK, där hon under sina studier gjorde sin praktik på Svenska Tecknares kansli i Stockholm. Nu frilansar hon som illustratör och formgivare, delar ateljé i Majorna och medverkar till exempel i den kommande utställningen Bild Berättande Bok som äger rum på Stadsbiblioteket i Göteborg där hon ställer ut sitt examensarbete; en bilderbok. Ida arbetar gärna med berättelser i form av bilder, där hon vill lyfta frågor kring det som händer i samhället idag.

Helena Bergendahl som är illustratör för tidningar och barnböcker och som har varit med i Svenska tecknares styrelse mellan 2006 och 2012. Hon är också med i IBBY Sveriges styrelse (International board on books for young people) och Svenska Teckaress valberedning. Hon har också arbetat med kulturutbytesprojekt i bland annat Georgien.

Just nu arbetar hon med DNs lördagskryss och uppföljaren till Kalas och Katastrof (Marie Oskarsson, Bonnier Carlsen) Den heter Dags för disco och kommer ut i januari 2017

Felicia Fortes som är illustratör och grafisk formgivare och driver Studio Kobajagi som arbetar med bild, form och text för museer, tv- och film. Studion skapade senast den turnerande utställningen ”Alla ska passa in”, om dömandets mekanismer. Felicia är sedan våren 2016 styrelseledamot i Svenska Tecknare och engagerar sig i Region Väst för att det är spännande att samla kollegorna kring varierade frågor.

Under hösten kommer Svenska Tecknare fortsätta arrangera AW´s tillsammans med Illustratörcentrum Väst vars representanter är Henrik Franklin och Kristin Lidström. Här kan du läsa om vårens senaste AW som gästades av Elin Molander från The Game Incubator och Mattias Lundin från Ink Graphix.

Gilla gärna Svenska Tecknare Väst på facebook så håller du dig uppdaterad om höstens träffar.

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.