Bild: Sara Hansson

Svenska Tecknare träffar Finansdepartementet

Ca 70% av Svenska Tecknares medlemmar har sin arbetsplats i hemmet. Nu lyfter föreningen genom KLYS hos regeringen frågan om ändring vad gäller avdrag för arbetslokal i hemmet som i nuläget är för låg.

Svenska Tecknare har genom KLYS skickat in en skrivelse till Finansdepartementet där vi uppmanar departementet att se över de skattemässiga villkoren för kulturskapare. Skrivelsen har resulterat i ett möte med statssekreteraren Charlotte Svensson nu i slutet av augusti för att tala om skattesituationen för kulturskapare.
 
En av de frågor som kommer att lyftas är en ändring i reglerna om schablonavdrag för arbetslokal i hemmet. Som det ser ut idag finns ett schablonavdrag för alla enskilda näringsidkare med 4 000 kr för hyres- och bostadsrättslägenhet och 2.000 kr för villa. Avdragets storlek fastställdes av riksdagen 1990 och har inte ändrats sedan dess. Idag ligger hyrorna betydligt högre än de gjorde för 26 år sedan och en ändring är rimlig. Enligt Svenska Tecknares senaste medlemsundersökning sitter 70 % av våra medlemmar och jobbar hemma så frågan är viktig för oss!
 
Läs hela skrivelsen från KLYS här
 
 

2 svar till “Svenska Tecknare träffar Finansdepartementet”

  1. Bengt Arne Runnerström skriver:

    Under alla år har jag deklarerat faktiska kostnader
    för ateljé och utställningslokal i hemmet. Det har alltid godkänts av Skatteverket. I år har E&Y som gör min deklaration efter min bokföring sagt att det finns ett schablonavdrag på 2000 kr som gäller. Gissa om jag protesterade! Detta kommer jag
    att ta strid om!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.