Bild: Anna-Clara Tidholm

16 nov heldagsseminarium på SBI – ”Kvalitet eller kvantitet? barn- och ungdomslitteraturens dilemma”

Den 16 november har Svenska Barnboksinstitutet sin viktiga heldag ”Kvalitet eller kvantitet? Barn- och ungdomslitteraturens dilemma”med bla Ulf Stark, Pia Huss och Katti Hoflin i panelen. Missa inte detta. Anna Bengtsson, bilderbokskapare samt medlem i BUG har skrivit en artikel i ämnet, länk till artikeln finns nedan.

Hur kan vi tala om kvalitet? Vem får, ska och bör avgöra vad som är bra och inte bra litteratur för barn? Är barn- och ungdomslitteraturen ett konstnärligt verk eller ett pedagogiskt verktyg eller både och? Kan vem som helst skriva, illustrera och ge ut en barn- och ungdomsbok? Behövs förläggare och redaktörer?

Detta kommer diskuteras den 16 november då Svenska barnboksinstitutet arrangerar heldagen med rubriken ”Kvalitet eller kvantitet? barn- och ungdomslitteraturens dilemma”.Medverkar gör bland andra Ann Steiner, forskare i förlags- och bokmarknadskunskap, Katti Hoflin, författare, stadsbibliotekarie och nytillträdd ordförande för läsdelegationen, Ulf Stark, författare, Sara Teleman, illustratör och medarbetare i tidningen Tecknaren och Pia Huss, kritiker och kulturjournalist.

Tid och plats:
Datum: Onsdagen den 16 november
Tid: 9.30–16.00
Plats: Svenska barnboksinstitutet, Odengatan 61, Stockholm. T-bana: Odenplan.
Ingen förhandsanmälan men kom i tid. Begränsat antal platser. Fri entré.

För att läsa hela deltagarlistan besök sbi.kb.se

Anna Bengtsson, bilderbokskapare och en av de aktiva i Svenska Tecknares sektion Bildberättande för barn och ung (BUG) har inspirerats av ämnet och skrivit en artikel – Om kvalitet och kritik inom illustrerad barnbok och bilderbok. Länk till artikeln finns här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.