Bilder: Omslagsillustration av Stina Löfgren, art direction och grafisk form av Mia Degerman och Vejde Gustafsson/Spektra. Foton på Kurt Lightner och Anna Hörling med produkter.

AW och tecknarenrelease i Göteborg den 14 december

Välkommen på release för Tecknaren på årets sista after work med Svenska Tecknare Väst och Illustratörcentrum på Atalante i Göteborg. Temat för kvällen är bil- och formskapare som säljer egna produkter!

Tecknaren nummer 6 2016 innehåller bland annat ett reportage om bild- och formkreatörer som även producerar och säljer egna produkter, ett ateljébesök hos animatören och konstnären Niki Lindroth von Bahr, en analys av fyra seriedebutanters album, och en essä om social trygghet för konstnärliga yrken.

Vi ses klockan 18.00 på Atalante (Övre Husargatan 1, Göteborg), där vi möter två inbjudna gäster som talar om att ta fram egna produkter.

Illustratören Kurt Lightner arbetar med olika trycktekniker som han utvecklade när han arbetade på Hatch Show Print in Nashville, Tennessee. För några år sedan startade han Lions and Cranes tillsammans med Carl-Johan Victor. Vad är skillnaden på att illustrera text och reklam jämfört med att ta fram produkter? Bär det sig bättre? Har man större kontroll och mer kreativ frihet? Hur kan vi ge illustrerade karaktärer form och flytta in dem i vår omgivning?

Anna Hörling, produkt- och interiörsdesigner som tillsammans med sin syster Stina Wirsén tagit fram en mängd produkter utifrån bokserierna Vem och Brokiga, delar med sig av sina erfarenheter. Vi pratar om form för barn, avgörande beslut och jakten på kvalitet.

Se info om Tecknarens release i Stockholm den 15 december här.

Bilder: Omslagsillustration av Stina Löfgren, art direction och grafisk form av Mia Degerman och Vejde Gustafsson/Spektra. Foton på Kurt Lightner och Anna Hörling med produkter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.