Bild: Addstudio

Många illustratörer engagerar sig i Konsten att delta – bild och form

Mentorskapsprogrammet Konsten att delta – bild och form initierat av bildorganisationerna går framåt, vi på Svenska Tecknare är glada att kunna konstatera att många illustratörer anmält sig att vara mentorer i projektet.

Svenska Tecknare är mycket stolta att så många från vårt fält anmält sig som mentorer. Bland alla olika grupper såsom konstnärer, fotografer mfl som är med i projektet är illustratörer den grupp där flest mentorer finns.

Projektet har nu hunnit arrangera träffar med deltagargrupper och mentorgrupper. Alla är entusiastiska att delta och matchningen av mentorer och deltagare är i full gång.

Fler deltagare till projektet sökes
Projektet har fått hela 84 intresseanmälningar totalt, varav 53 mentorer och 31 deltagare. Antalet deltagare vill vi gärna ska bli fler så nu uppmanar vi er som känner till någon potentiell deltagare (utlandsfödda bild- och formskapare, nyanlända och de som varit en längre tid i landet) att höra av sig till Ola Öhlin, projektledare för Konsten att delta – bild och form på mail eller telefon 073-642 78 59.

Konsten att delta – bild och form är ett projekt som syftar till att underlätta för utlandsfödda bild- och formskapare (nyanlända och de som varit en längre tid i landet) att komma in i och bli en del av den svenska bild och formbranschen. Projektet drivs av KRO/KIF (Konstnärernas riksorganisation/Föreningen Svenska konsthantverkare och industriformgivare) i samarbete med Svenska Tecknare, Illustratörcentrum, Svenska Fotografers Förbund och KLYS (Konstnärliga och litterära yrkesutövares samarbetsnämnd) m.fl. Projektet finansieras genom Postkodlotteriets Kulturstiftelse.

Läs mer om Konsten att delta och hur man anmäler sig till mentorskapsprogrammet här.

2 svar till “Många illustratörer engagerar sig i Konsten att delta – bild och form”

  1. Mika Ohmori skriver:

    I’m so thankful to be a part of this project!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.